Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
volodka
|11. 3. 2016 20:30
Tak tomuto říkáme doma šišvanec :-)
Evženie
|20. 10. 2012 12:33
Kdysi tyto placičky dělala moje tchýně,říkala jím vaječný řízek.Pokládala ho na čerstvý chleba, pomazala obyč. hořčicí,ozdobila kolečkama salámu,kousek rajčete,kroužek cibule,co dům dal zeleninu,kyselou okurku,bašta a rychlá večeře.
zdenka supolova
|30. 7. 2009 23:27
Ale panHugo píše,že je to chutnější a ne,že je to zdravější.V tom mu dávám za pravdu.
niobe nightingale
|30. 7. 2009 20:43
To je už minimálně po druhé, co doporučujete sádlo - vy jste nějaký všudypřítomný zastánce sádla, pane Sádlo? Není to tak dávno, co jsem četla článek, že naopak byly vyvráceny spekulace o tom, že sádlo je zdravější než ostatní tuky...
Hugo Sádlo
|30. 7. 2009 19:41
Udělejte Placek na sádle místo na oleji, je to chutnější, stejně jako bramboráky.
jaja 13
|30. 7. 2009 19:01
Obvykle do toho ještě přidávám zbytky salámu nebo tvrdého sýru nakrájeného na malé kostičky a nasekanou petrželku. Místo soli dávám vegetu. Jinak u nás se tomu říká smažínek.
zdenka supolova
|30. 7. 2009 11:15
Já v nadšení na co lidičky nepřijdou,utíkám k 73leté sousedce a jako chyták se ptám,co dělá se zbytky po obalováíní ,na což odpoví,že vyhazuje,tak jsem jí řekla o "placeku".No,nechtěla věřit,že prý to nemůže být k jídlu.Halt nečetla zdejší komentáře.....
Jana Řezníčková
|30. 7. 2009 08:55
A my jsme tomu doma říkali "Smažínek", moje sestra to milovala....
marie mateju
|29. 7. 2009 22:26
přidávám název-tak se tomu říká u nás-chlebánek
niobe nightingale
|29. 7. 2009 22:09
Jo takhle! Omlouvám se, špatně jsem tomu porozuměla... Tak ale to je taky docela zajímavý nápad... co se člověk nedozví z komentářů pod Plackem :)
Klára Keselyova
|29. 7. 2009 17:06
Nie, Niobe. Klasický trojobal a pred tým, než to idem dať do rozpáleného oleja, každý rezeň namočím do vejcovej zmesi. Niekedy to na všetky nevijde, ale tie na ktoré sa ušlo, sú lôepšie.
Vlasta Kopová
|29. 7. 2009 16:43
Mňam, táta vždycky když dosmaží řízky, tak se o placky ze zbytků obalování můžeme poprat, kolikrát víc než o řízky, je v tom kouzlo:-)))
niobe nightingale
|29. 7. 2009 14:57
Ajaj... za předpokladu, že "vyprážať" znamená smažit, tak vy v podstatě děláte silnější trojobal, ne? To dělám občas se sýrem, protože tam je dobré mít silnější vrstvu strouhanky, ale nic jiného víckrát neobaluju, je to pak víc o obale než o vnitřku.
Klára Keselyova
|29. 7. 2009 14:39
Toto, je tu pridaný recept. Ovšem komentáre, sa večšinou týkajú zbytkov po obalovaní mesa, karfiolu, apod. Já zbytok po obalovaní nevyhodím, ani nedám psíkovi. Som rada,ak mi zostane vajíčková masa, lebo keď začnem vyprážať, každý obalený kus ešte raz ponamáčam v tejto hmote, až potom dám do oleja pražiť. Skúste, uvidíte, že je to oveľa jemnejšie, ako keď smažíme len s trojobalom.
niobe nightingale
|29. 7. 2009 14:35
Simčo, to já si taky občas řikám, proč sem někdo přidá recept na smažený květák nebo vařené brambory, ale je pravda, že lidi jsou různí a vaří různá jídla... Moje babička, stará kuchařka, nezná lilek ani hlívu a u nás doma se zase tyhle suroviny moc dlouho, tak říkajíc, neohřejí. Kulinářský svět je plný překvapení :D
Simča Sládková
|29. 7. 2009 13:04
Tak já se musím k něčemu přiznat: Když jsem mezi novými recepty objevila tento "Placek ze strouhanky", tak jsem si pomyslela, proč sem někdo takovou samozřejmost píše.... Musela jsem se držet, abych to do diskuse nenapsala. Jen to, že jsem si říkala, že sem chodí i úplní začátečníci mne zabrzdilo..... A ejhle, on tuto - pro mne - samozřejmost kde kdo nezná.... Takže se v duchu autorce omlouvám a pro příště už si nebudu asi u ničeho myslet "proč to sem píší, vždyť TOHLE zná každý....." Simča
zdenka supolova
|29. 7. 2009 12:51
Díky za tento recept,mně vždycky krvácelo srdce,když mi zbylo po obalování něco,no,ale toto mě nenapadlo....žasnu,na co lidičky nepřijdou
niobe nightingale
|29. 7. 2009 12:39
Nestačim žasnout, že i takhle obyčejná věc má tolik názvů - placek, slepenec, psí řízek, kodydek, škrabánek... Já tomu neřikám nijak, protože tohle doma nedělám - zbytky vždycky vyhodím... No, tak to v sobotu asi nadejde čas na přestavení nového receptu :D
Ivana Císařová
|29. 7. 2009 12:33
My tomu říkáme "pekáč" , děláme ho jako všichni zde ze zbytků po obalování řízků a pekáč přikusujeme k polévce nebo ho pokrájím a do polévky vložím jako svítek.
Dominik Papež
|28. 7. 2009 16:49
My tomu říkáme škrabánek :). Většinou se to nedělá samotné, ale jenom ze zbytku vajec co zbydou z obalování řízků.. Potom se to s nimi jí.
Simča Sládková
|25. 7. 2009 20:34
No a já obdobně - když balím houby nebo kvělák, tak takové ty zlomky do hmoty taky zamíchám..... S.
Vítězslav Macháček
|25. 7. 2009 18:06
Když dělám řízky , tak vždy zbydou nějaké odřezky-to je jasné. No a já je zužitkuji tak , že je do tohoto zbytku namíchám . Je to i z kousky tuku- ale pro chlapy jako "předkrm" ideální ! :-)
Dita Tasmanová
|25. 7. 2009 11:57
Já do toho ještě přidávám trochu mouky a strouhaný sýr.
Jana Mojžíšová
|24. 7. 2009 11:50
Jejda, tomuhle se u nás říkalo placičky - dělalo se ze zbytků po obalování a mizelo to rychleji než řízky:) Přidálali jsme ještě trochu sojovky nebo grilovacího...
Ladia -
|22. 7. 2009 10:45
Moje babička tomu říkávala kodydek. ;-))) zužitkovaly se tak zbytky po obalování...
Lucie Blechová
|22. 7. 2009 09:05
Paní Simčo díky za tipy, teda, ten "psí řízek" musím někdy vyzkoušt, fakt jsem o tom nikdy neslyšela... Je to bezva nápad jak využít zbylé "obalovací" suroviny. Díky holky!!!
Simča Sládková
|21. 7. 2009 18:14
Cha cha... u nás se tomu říká "psí řízek" a pokud by vás zajímalo proč, tak proto, že maso jednou ukradl a sežral pes....:-) :-) :-). Ale také to dělám, když cokoli obaluji a zbydou rozšlehaná vejce. Dávám na jedno vejce trochu více, než lžíci strouhanky, hustotu bych řakla asi jako bývala bramborová kaše v jídelně... Ale dejte strouhanky nejprve míň a nechte ustát - ono to houstne. My jako děti to milovaly, naše holky to taky mají rády. A když do té hmoty dáte špetku oregana a trochu rozetřeného česneku (či česnekového granulátu) je to moc dobré....
Petra Nováková
|21. 7. 2009 14:14
U nás se tomu říkal slepenec a dělal se vždy, když zbyla strouhanka a vajíčko po obalování řízků.
Beáta Vojáčková
|21. 7. 2009 12:00
prostě jen jak kdyby zamícháme nic zvláštního na tom ani moc není....jen sem nevěděla jak to napsat...a jí se to normálně k bramborům...
Lucie Blechová
|21. 7. 2009 10:46
Zdravím, slyším o takové placce poprvé, k čemu se to jí? Nebo se plní? Nahrazuje jen klasickou vaječnou omeletu, nebo má nějaké spec. využití? Děkuji
Miroslava Severová
|21. 7. 2009 07:36
Jaké zvláštní těsto? Já dělám tak, že na 1 vajíčko přidám 1 lžičku strouhánky, osolím, rozšlehám a peču vaječnou omeletu. Tomuto mám rozumnět tak, že se udělá těsto husté, asi jako na karbanátky?Pak to bude asi jen samá strouhánka ne ??