Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a cukr a necháme krátce povařit. Potom přidáme bobkový list a červené víno. Přidáme ostatní suroviny, petržel nakrájíme a také přidáme. Potom vmícháme několik kapek tabasca a omáčku necháme nepřikrytou za občasného promíchání vařit asi 20 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme, dochutíme a podle potřeby dokořeníme. Dáme do malých skleniček a zasterilujeme.
2
Tato omáčka se v Itálii dává na pizzu jako podklad a potom se na ni kladou různé přísady. Tato dávka vyjde na 3 skleničky od výživy, takže, pokud ji chceme dělat ve větším množství, tak vše znásobíme.