• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
Napište svůj komentář k receptu

Pizza záviny

autor: tedrezka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      hrst cukr
    • 1
      hrst sůl
    • 50
      g droždí
    • 550
      ml voda
    • kvásek
    • 1
      rajský protlak
    • bazalka
    • oregáno
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • 1
      ks cibule
    • šunka
    • klobása
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout. Nakynuté těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na obdélník cca 30x20 cm a plníme.
2
Náplň: rajský protlak smícháme s cibulí, česnekem, oreganem, majoránkou, bazalkou (kdo co má rád, lze nahradit provensálským kořením) a potřeme na rozválený díl. Dále plnit dle chuti klobáska, salám, šunka, sýr ap. Potom zabalíme jako závin, ohneme konce, aby náplň nevytekla. Pečeme na cca 200 °C, 30 minut.
3
Lze plnit i nugetou a banánem, ale slaná varianta u nás frčí víc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Záviny

Záviny

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Bartusková | 17. 10. 2006 13:02

    tenhle recept jsem měla z americké nebo anglické kuchařky, už ani nevím... tam to fakt tak bylo:). nenabírám to jako plnou hrst, spíš kopeček do dlaně. však vyzkoušejte míň a můžete příště přidat:). bohužel gramáž opravdu nezjistím.

  • Simča Sládková | 8. 10. 2006 15:02

    Jirko - jsem taky Češka a také nabírám lžičkou - takže v národnosti to nebude :-). Ale vzhledem k tomu, že jde o slané jídlo a ten cukr je tam jen na vzejítí kvásku, tak bych to (pokud paní Terézie - autorka dovolí) doopravdy na "hrst" neviděla. Jsem normoš velká ženská a moje hrst pobere cca 30g soli (či cukru krupice) . A co teprve, pokud by bylo vaření koníčkem pro nějakého chlapa s rukama jako lopaty :o))).Já bych to - po svých "vařících zkušenostech" - viděla tak na větší špetku (babička říkala, že malá špetka je mezi plec a ukazovák, velká mezi palec, ukazovák a prostředník).

  • Terezie Bartusková | 8. 10. 2006 08:52

    hrst opravdu nabírám jen tak rukou:). není to moc, je to na kilo mouky

  • Gábina Houšková | 31. 8. 2006 08:22

    není té soli příliš?

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 07:30

    Nie je tam tej soli priveľa ?

  • jirka | 30. 8. 2006 22:29

    to je odmerka,hrst,hadam naberam lyzicou...ach vy češi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Klobása Kvásek Majoránka Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Sůl Šunka Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Domácí snickers

Domácí snickers

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Domácí gyros

Domácí gyros

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact