• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pizza - základní těsto
Napište svůj komentář k receptu

Pizza - základní těsto

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza - základní těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 15
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      šálek vlažná voda nebo mléko
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Dávka stačí na 1 kulatou formu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Základní těsto na palačinky

Základní těsto na palačinky

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna | 28. 8. 2014 14:49

    rozdrobime drozdi, pridame asi lzicku cukru a zalijeme TEPLYM mlekem/vodou. teple tak, abychom nemeli problem v nem udrzet prst(ale rozhodne ne pokojova teplota). Propracovane testo musi opet kynout na teplem miste- ja davam vrelou vodu do hrnce, na ktery posadim misu s testem ;-)

  • jan | 2. 1. 2014 18:51

    postupoval jsem dle pokynu v receptu a testo mi nak nevykynulo kde jsem udelal chybu?

  • jan | 2. 1. 2014 18:50

    nevykynulo testo

  • docela české | 24. 7. 2013 16:46

    je vidět že češí pizzu neumí :-\

  • Monika1P | 18. 6. 2013 15:59

    Krystal

  • Ela | 5. 2. 2013 14:57

    A dává se cukr krystal nebo moučka??... :-!

  • Renata | 30. 1. 2013 10:57

    dnes jsem vyzkoušela, těsto je super, krásně se s nim pracuje, děkuji ;-)

  • Evunia | 12. 10. 2012 08:21

    Mňamky..

  • eldinka | 1. 9. 2012 18:01

    pizza ok, jako polpu ale rozhodne nedavam kecup, sparim si rajcatka 3 na tuto 1 pizzu a oloupu; nakrajim a pridam k oleji s nakrajenou cibulkou, podusim ve vlastni stave; pak pridam vodu a lzici protlaku, osolim, pridam koreni na pizzu nebo jen trochu bazalky, urcite lepsi nez davat obycejny kecup, nahoru davam co dum dal a ke konci posypu syrem aby se jen rozpekl - mnamka

  • eldinka | 1. 9. 2012 17:46

    tak dnes je pizzu udelala; s testem se dobre pracovalo a vysledek chutnal manzelovi i synovi, jen mi chybela teplota pri ktere mam pect ja to pekla si necelou pulhodinu pri 200 stupnich ale neudelaly se mi dozlatova kraje, tak nevim?

  • Terrad | 30. 8. 2012 13:26

    Dělala jsem zeleninovej koláč a použila tento recept a povedl se na 1 ;-) . Podle rad jsem přidala ještě olej.

  • Oggy007 | 17. 7. 2012 12:34

    Konecne poradne testo na pizzu :-)

  • Kateřina | 4. 7. 2012 16:58

    Velmi dobrý recept. Možná bych jen přidala příště o 1-2 lžičky oleje navíc, ale jinak to vážně nemělo chybu, všichni si pizzu chválili :-))

  • Elča | 28. 6. 2012 18:02

    Moc dobrý....Každýmu to chutnalo..Já si ji zamilovala <3 <3 :-)) :-)) 8-) :-[ :-) :-) ;-) :-P

  • katka | 26. 5. 2012 13:15

    Jedině tohle těsto .-* výborné doporučuji ;-)

  • jana | 13. 11. 2011 17:13

    tak jak se mi zadne recepty nedari tak tenhle je skvely

  • Lesněnka | 26. 7. 2011 21:46

    Povedlo se už poněkolikáté.

  • Monika Pokorná | 4. 9. 2010 19:28

    Dobručké: ))).Mám tady návštěvu a taky moc chválili, právě jsme dojedli.

  • michal jakouš | 29. 12. 2009 13:17

    suprový těstíčko

  • Gábina Bočková | 8. 10. 2009 12:26

    Dělávám ho z polohrubé, je výborné!

  • Miroslav Šťastný | 26. 6. 2009 01:30

    Zkusil jsem již několik receptů na základní těsto,ale tento nemá prostě chybu!!!!!Dávám za jedna.

  • Kateřina Čmielová | 5. 6. 2009 09:19

    No prostě SUPER!!!

  • Marie Šindelová | 3. 6. 2009 13:31

    Super těsto!1*

  • Bahar Karaer | 25. 12. 2008 20:02

    Dneska jsme meli pizzu k veceri, byla skvela. Testo bylo krasne krehke. Davam za 1. Dekuji

  • Irena Karlíková | 5. 12. 2008 11:41

    pizza výborná. já ji teda dělávám z polohrubé mouky a je též ok. manželovi moc chutná. Také mám ráda to "ušpiněné" těst z pizzerie (tak to nazvala moje sestra), ale pec si kvůli tomu pořizovat nehodlám :-)) Paní Lado, dávám za 1.

  • Tereza J. | 18. 9. 2008 20:36

    Robila som dnes na pracovnom vyučovaní s dievčatami, len sme robili z dvojitej dávky na obdĺžnikový plech. Zvládli to aj 12-ročné slečny, potreli sme kečupom, obložili sme šunkou, trio-zeleninkou, šampiňónami a posypali syrom. Cesto bolo výborné. Chutilo veľmi :)))

  • Jaja | 30. 1. 2008 22:23

    vyzkoušela jsem,těsto je dobré.."+)

  • Molly a Petr | 4. 12. 2007 13:14

    moc dobré :) děkujem

  • nelly | 8. 11. 2007 15:34

    těsto je celkem dobré, dala bych tam méně oleje...jinak super :)

  • Lucie Černá | 23. 10. 2007 19:21

    těsto moc dobré

  • Monika Plecová | 19. 5. 2007 10:08

    je to dobré skusteto:-) :-)

  • Martin Sedlák | 15. 5. 2007 17:39

    peter: dekuji za vyklad :-) asi to bude tim, taky jsem o tom uvazoval, nezbyde, nez si koupit pec :-)

  • Peter "Simm" | 30. 3. 2007 22:09

    Pre Martin Sedlak <6.10.2006>"Bublinky" ktore mate na mysli ma na svedomi prave vysoka teplota v peci. Ako uz uviedol Radan V.,pizza by sa mala pripravovat pri teplote vyssej ako 450st. V domackom spotrebici tuto teplotu niky nedosiahnete. Tie nadherne, chrumkave, pripalene bublinky dosiahnete jedine vtedy, ked vysokou teplotou v prvych sekundach pecenia "zatiahnete" vrchnu vrstvu cesta a para, ktora sa nasledne prediera z cesta von (samozrejme nahor) vytvori vypuklinky, ktore prasknu, ale kedze je vrstva uz tuha, nezatiahnu sa naspat. ;)

  • elektro amos | 24. 2. 2007 18:12

    ujde

  • Modrý Myšák | 31. 12. 2006 13:05

    Dělám vždycky minimálně dvě pizzy a vychází mi to asi 1 polévková lžíce olivového oleje na každých 100 gramů mouky

  • Frogian | 6. 12. 2006 13:05

    Hmm, vyzkoušel jsem dost receptů, ale tenhle mi připadá jako jeden z nejlepších. Akorát jsem přidal víc olivového oleje. A vypadá to skvěle.

  • Xixi opět vaří | 11. 11. 2006 17:48

    těsto fakt dobrý, chválim :)

  • Martin Sedlak | 6. 10. 2006 22:19

    Tak jsem zkusil, testo je celkem dobre, rekl bych tak na 2, ale nevim, proc mi porad nenaskoci ty bublinky jako v pizzerii, jestli je to nespravnym pomerem surovin nebo tou peci...

  • smiisek | 5. 9. 2006 16:42

    Pro Veroniku-poslední ingredience - špetka soli ;o)

  • Veronika Krátká | 31. 7. 2006 06:26

    Udivuje mne,že těsto neobsahuje ani gram soli, je to jak v té pohádce Sůl nad zlato,kdo ví jak to chutná neslané??

  • Radan V | 21. 7. 2006 20:27

    Ivě: italská vláda před časem schválila standardy na výrobu pravé italské pizzy (kvůli různým kvalitám pizzy ve světě), takže recept na opravdové těsto není tajný. Například:(Neapolská pizza)Italská pšeničná moujka 0 nebo 00, přírodní Neapolské kvasnice nebo sladové kvasnice, voda. Pro správný výsledek je třeba použít "strong flour" (na chleba) s vysokým obshaem proteinů.Těsto musí být zpracováno ručně nebo v pomalé míchačce. Po nakynutí musí být vypracováno jen ručně bez použití válečku a jiných mechanických pomůcek a nesmí být více než 3mm tlusté.Pizza se musí péct 60 - 90 sekund v kamenné peci při 485*C na dubovém dřevě. Po upečení by měla být měkká a křehká.(přeloženo v letu, nejsem kuchař ;-) )jinak viz: http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html

  • Marína Kollárová | 20. 6. 2006 22:47

    Olivovým olejom pomazať okraje pred, alebo po upečení?

  • Martina | 4. 5. 2006 20:49

    Jelikož pracuji jako kuchařka a můj šéf si dojel pro těsto na pizzu až do itálie je doporučené dát vodu amléko ve stejném poměru jelikož je těsto po upečení krásně zlatavé a aby okraje pizzi nebyly tak ostré je dobré ho po okrajích pomazat lehle olivovým olejem. Pak je určitě nejlepší péci pizzu v pravé peci.

  • LENKA | 11. 3. 2006 17:16

    TOTO TĚSTO DĚLÁM NA LANGOŠE A JE TO FAKT DOBRÝ.

  • Magdalena Najezená | 11. 3. 2006 12:31

    Těsto je moc dobré a vláčné, když přidáte jeden kelímek bílého jogurtu a dáte míň vody.Cukr do těsta vůbec nedávám...

  • Di | 13. 1. 2006 12:52

    Proč si Ivo myslíte, že to není opravdové těsto na pizzu, do toho skutečně už nic víc nepatří (ani to mléko, dělá se z vody). Možná se jen dává méně kvasnic, aby těsto nebylo tak nakynuté a pizza byla tenounká. problémem je, že nemáme tu správnou pec na upečení.

  • Iva Havlíková | 12. 1. 2006 21:02

    Tak musim uznat, že těsto je rychlé a nelepí se, ale rozhodně bych ho nenazvala pizza-těstem. Tak až někdo najdete recept na to opravdové (jako z pizzerie), tak mi ho prosím pošlete na iva.havlikova@atlas.cz, já už jsem vyzkoušela asi 4 močná (né bramborová) a nic se tomu neblížilo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Výborná pizza

Výborná pizza

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

74
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
36
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Pivní závin
Pivní závin
Pivovarské tajemství
Pivovarské tajemství
Pizza
Pizza
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
Pizza bolognese
Pizza bolognese
Pizza čtyř chutí
Pizza čtyř chutí
  • Recepty.cz
  • Pizza - základní těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact