• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Pizza - základní těsto
Napište svůj komentář k receptu

Pizza - základní těsto

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza - základní těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 15
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      šálek vlažná voda nebo mléko
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vmícháme olej, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Dávka stačí na 1 kulatou formu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Základní těsto na palačinky

Základní těsto na palačinky

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna | 28. 8. 2014 14:49

    rozdrobime drozdi, pridame asi lzicku cukru a zalijeme TEPLYM mlekem/vodou. teple tak, abychom nemeli problem v nem udrzet prst(ale rozhodne ne pokojova teplota). Propracovane testo musi opet kynout na teplem miste- ja davam vrelou vodu do hrnce, na ktery posadim misu s testem ;-)

  • jan | 2. 1. 2014 18:51

    postupoval jsem dle pokynu v receptu a testo mi nak nevykynulo kde jsem udelal chybu?

  • jan | 2. 1. 2014 18:50

    nevykynulo testo

  • docela české | 24. 7. 2013 16:46

    je vidět že češí pizzu neumí :-\

  • Monika1P | 18. 6. 2013 15:59

    Krystal

  • Ela | 5. 2. 2013 14:57

    A dává se cukr krystal nebo moučka??... :-!

  • Renata | 30. 1. 2013 10:57

    dnes jsem vyzkoušela, těsto je super, krásně se s nim pracuje, děkuji ;-)

  • Evunia | 12. 10. 2012 08:21

    Mňamky..

  • eldinka | 1. 9. 2012 18:01

    pizza ok, jako polpu ale rozhodne nedavam kecup, sparim si rajcatka 3 na tuto 1 pizzu a oloupu; nakrajim a pridam k oleji s nakrajenou cibulkou, podusim ve vlastni stave; pak pridam vodu a lzici protlaku, osolim, pridam koreni na pizzu nebo jen trochu bazalky, urcite lepsi nez davat obycejny kecup, nahoru davam co dum dal a ke konci posypu syrem aby se jen rozpekl - mnamka

  • eldinka | 1. 9. 2012 17:46

    tak dnes je pizzu udelala; s testem se dobre pracovalo a vysledek chutnal manzelovi i synovi, jen mi chybela teplota pri ktere mam pect ja to pekla si necelou pulhodinu pri 200 stupnich ale neudelaly se mi dozlatova kraje, tak nevim?

  • Terrad | 30. 8. 2012 13:26

    Dělala jsem zeleninovej koláč a použila tento recept a povedl se na 1 ;-) . Podle rad jsem přidala ještě olej.

  • Oggy007 | 17. 7. 2012 12:34

    Konecne poradne testo na pizzu :-)

  • Kateřina | 4. 7. 2012 16:58

    Velmi dobrý recept. Možná bych jen přidala příště o 1-2 lžičky oleje navíc, ale jinak to vážně nemělo chybu, všichni si pizzu chválili :-))

  • Elča | 28. 6. 2012 18:02

    Moc dobrý....Každýmu to chutnalo..Já si ji zamilovala <3 <3 :-)) :-)) 8-) :-[ :-) :-) ;-) :-P

  • katka | 26. 5. 2012 13:15

    Jedině tohle těsto .-* výborné doporučuji ;-)

  • jana | 13. 11. 2011 17:13

    tak jak se mi zadne recepty nedari tak tenhle je skvely

  • Lesněnka | 26. 7. 2011 21:46

    Povedlo se už poněkolikáté.

  • Monika Pokorná | 4. 9. 2010 19:28

    Dobručké: ))).Mám tady návštěvu a taky moc chválili, právě jsme dojedli.

  • michal jakouš | 29. 12. 2009 13:17

    suprový těstíčko

  • Gábina Bočková | 8. 10. 2009 12:26

    Dělávám ho z polohrubé, je výborné!

  • Miroslav Šťastný | 26. 6. 2009 01:30

    Zkusil jsem již několik receptů na základní těsto,ale tento nemá prostě chybu!!!!!Dávám za jedna.

  • Kateřina Čmielová | 5. 6. 2009 09:19

    No prostě SUPER!!!

  • Marie Šindelová | 3. 6. 2009 13:31

    Super těsto!1*

  • Bahar Karaer | 25. 12. 2008 20:02

    Dneska jsme meli pizzu k veceri, byla skvela. Testo bylo krasne krehke. Davam za 1. Dekuji

  • Irena Karlíková | 5. 12. 2008 11:41

    pizza výborná. já ji teda dělávám z polohrubé mouky a je též ok. manželovi moc chutná. Také mám ráda to "ušpiněné" těst z pizzerie (tak to nazvala moje sestra), ale pec si kvůli tomu pořizovat nehodlám :-)) Paní Lado, dávám za 1.

  • Tereza J. | 18. 9. 2008 20:36

    Robila som dnes na pracovnom vyučovaní s dievčatami, len sme robili z dvojitej dávky na obdĺžnikový plech. Zvládli to aj 12-ročné slečny, potreli sme kečupom, obložili sme šunkou, trio-zeleninkou, šampiňónami a posypali syrom. Cesto bolo výborné. Chutilo veľmi :)))

  • Jaja | 30. 1. 2008 22:23

    vyzkoušela jsem,těsto je dobré.."+)

  • Molly a Petr | 4. 12. 2007 13:14

    moc dobré :) děkujem

  • nelly | 8. 11. 2007 15:34

    těsto je celkem dobré, dala bych tam méně oleje...jinak super :)

  • Lucie Černá | 23. 10. 2007 19:21

    těsto moc dobré

  • Monika Plecová | 19. 5. 2007 10:08

    je to dobré skusteto:-) :-)

  • Martin Sedlák | 15. 5. 2007 17:39

    peter: dekuji za vyklad :-) asi to bude tim, taky jsem o tom uvazoval, nezbyde, nez si koupit pec :-)

  • Peter "Simm" | 30. 3. 2007 22:09

    Pre Martin Sedlak <6.10.2006>"Bublinky" ktore mate na mysli ma na svedomi prave vysoka teplota v peci. Ako uz uviedol Radan V.,pizza by sa mala pripravovat pri teplote vyssej ako 450st. V domackom spotrebici tuto teplotu niky nedosiahnete. Tie nadherne, chrumkave, pripalene bublinky dosiahnete jedine vtedy, ked vysokou teplotou v prvych sekundach pecenia "zatiahnete" vrchnu vrstvu cesta a para, ktora sa nasledne prediera z cesta von (samozrejme nahor) vytvori vypuklinky, ktore prasknu, ale kedze je vrstva uz tuha, nezatiahnu sa naspat. ;)

  • elektro amos | 24. 2. 2007 18:12

    ujde

  • Modrý Myšák | 31. 12. 2006 13:05

    Dělám vždycky minimálně dvě pizzy a vychází mi to asi 1 polévková lžíce olivového oleje na každých 100 gramů mouky

  • Frogian | 6. 12. 2006 13:05

    Hmm, vyzkoušel jsem dost receptů, ale tenhle mi připadá jako jeden z nejlepších. Akorát jsem přidal víc olivového oleje. A vypadá to skvěle.

  • Xixi opět vaří | 11. 11. 2006 17:48

    těsto fakt dobrý, chválim :)

  • Martin Sedlak | 6. 10. 2006 22:19

    Tak jsem zkusil, testo je celkem dobre, rekl bych tak na 2, ale nevim, proc mi porad nenaskoci ty bublinky jako v pizzerii, jestli je to nespravnym pomerem surovin nebo tou peci...

  • smiisek | 5. 9. 2006 16:42

    Pro Veroniku-poslední ingredience - špetka soli ;o)

  • Veronika Krátká | 31. 7. 2006 06:26

    Udivuje mne,že těsto neobsahuje ani gram soli, je to jak v té pohádce Sůl nad zlato,kdo ví jak to chutná neslané??

  • Radan V | 21. 7. 2006 20:27

    Ivě: italská vláda před časem schválila standardy na výrobu pravé italské pizzy (kvůli různým kvalitám pizzy ve světě), takže recept na opravdové těsto není tajný. Například:(Neapolská pizza)Italská pšeničná moujka 0 nebo 00, přírodní Neapolské kvasnice nebo sladové kvasnice, voda. Pro správný výsledek je třeba použít "strong flour" (na chleba) s vysokým obshaem proteinů.Těsto musí být zpracováno ručně nebo v pomalé míchačce. Po nakynutí musí být vypracováno jen ručně bez použití válečku a jiných mechanických pomůcek a nesmí být více než 3mm tlusté.Pizza se musí péct 60 - 90 sekund v kamenné peci při 485*C na dubovém dřevě. Po upečení by měla být měkká a křehká.(přeloženo v letu, nejsem kuchař ;-) )jinak viz: http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html

  • Marína Kollárová | 20. 6. 2006 22:47

    Olivovým olejom pomazať okraje pred, alebo po upečení?

  • Martina | 4. 5. 2006 20:49

    Jelikož pracuji jako kuchařka a můj šéf si dojel pro těsto na pizzu až do itálie je doporučené dát vodu amléko ve stejném poměru jelikož je těsto po upečení krásně zlatavé a aby okraje pizzi nebyly tak ostré je dobré ho po okrajích pomazat lehle olivovým olejem. Pak je určitě nejlepší péci pizzu v pravé peci.

  • LENKA | 11. 3. 2006 17:16

    TOTO TĚSTO DĚLÁM NA LANGOŠE A JE TO FAKT DOBRÝ.

  • Magdalena Najezená | 11. 3. 2006 12:31

    Těsto je moc dobré a vláčné, když přidáte jeden kelímek bílého jogurtu a dáte míň vody.Cukr do těsta vůbec nedávám...

  • Di | 13. 1. 2006 12:52

    Proč si Ivo myslíte, že to není opravdové těsto na pizzu, do toho skutečně už nic víc nepatří (ani to mléko, dělá se z vody). Možná se jen dává méně kvasnic, aby těsto nebylo tak nakynuté a pizza byla tenounká. problémem je, že nemáme tu správnou pec na upečení.

  • Iva Havlíková | 12. 1. 2006 21:02

    Tak musim uznat, že těsto je rychlé a nelepí se, ale rozhodně bych ho nenazvala pizza-těstem. Tak až někdo najdete recept na to opravdové (jako z pizzerie), tak mi ho prosím pošlete na iva.havlikova@atlas.cz, já už jsem vyzkoušela asi 4 močná (né bramborová) a nic se tomu neblížilo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Pečené brambory

Pečené brambory

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

148
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
104
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Smutek dcery Bruce Willise: Na dítě zůstala sama!

Smutek dcery Bruce Willise: Na dítě zůstala sama!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Další doporučené recepty:

Pivní závin
Pivní závin
Pivovarské tajemství
Pivovarské tajemství
Pizza
Pizza
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
Pizza bolognese
Pizza bolognese
Pizza čtyř chutí
Pizza čtyř chutí
  • Recepty.cz
  • Pizza - základní těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact