Recept mám od babičky. Velice mě zaujalo těsto z rohlíků, a proto jsem ho zkusila. A je to opravdu moc dobré.
2
Rohlíky nakrájíme na kostičky, smícháme mléko, vejce, sůl a trochu pepře, nalijeme na rohlíky a promícháme. Já promíchávala ručně, aby se rohlíky nacucaly do mléka a vytvořilo se těsto jako hustá nádivka. Pokud je dost řídké, přisypeme trochu strouhanky. Koláčovou formu jsem vyložila pečícím papírem a těsto jsem rozetřela ručně na formu. Dáme do trouby na 10 minut. Když formu vyndáme, těsto by mělo být pevné.
Poté potřeme kečupem smíchaným s kapkou oleje, stroužkem česneku a bylinkami, co máte rádi, já dala bazalku. A navrch dáme všechno, co máte rádi. Salámy, co najdeme v lednici, já dala kousek hermelínu, šunku, ananas, strouhaný sýr... Prostě co doma máte nebo co si koupíte. :-)
Myslim si, ze na vyuziti starsich rohliku to neni spatny napad, zkousela jsem, ale nevyhovovalo mi davkovani, protoze testo bylo dost tluste a nebylo to tak extra dobre, priste bych to zkusila vyvalet na plech do tenci placky nebo dat min rohliku a mleka a dochutit testo i jinak, ja pridala cesnek do toho testa (schvalne-zadna chyba). Ale uz to asi zkouset nebudu.. :O
Pipirdillu
|8. 2. 2017 00:34
Prosim, prejmenujte si to z pizzy na na nejaky Slany kolac. Nic proti receptu, ale pizzove testo je z mouky, pivniho drozdi, soli, cukru, olioveho oleje a vody.Jsem Italka. Nelibi se mi, kdyz lide nazyvaji veci spatnymi jmeny. Che tristezza ragazzi, davvero....:-/ :'(
Candát
|4. 1. 2016 18:07
Všem nám to chutná po silvestru nám zbylo dost rohlíků ---příště udělám menší <3
DeVitto
|9. 8. 2015 17:55
Společné to má asi to jako ty jsi nejlepší kuchařka. Dej tu svůj recept, ať každý může hodnotit tvůj humus. Chytrá a ještě ke všemu Plachá.
bety1
|9. 7. 2015 06:01
jak někdo může tohle nazývati pizzou já bych to nazval velkou srač... ,at to nevidí italové to by si řekli to jsou ale
bety
|5. 2. 2015 10:50
společného s pizzou to má kulatý tvar ;-) ...těch rýpalů, co se vždycky vyrojí, zajímalo by mě, jestli tak šmejdí po netu a hledají, kde by naplivali trošku svého jedu, chudáci
Petr
|17. 1. 2015 11:36
na kolik stopnu to má bejt v troubě
.
|27. 1. 2013 10:07
Zvracim :-$
Miroslava Plachá
|1. 9. 2012 20:00
Můžete mi prozradit, co to má společného s pizzou?