V osoleném půllitru vody uvaříme polentu (krupici) na opravdu hustou kaši, dáme na vodou vylitý (vymazaný) plech (používám formu na koláč) a necháme úplně vychladnout.
2
Na omáčku: na trošce oleje osmahneme cibulku, přidáme na plátky pokrájený česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, protlak, osolíme, opepříme, přidáme bazalku, oregano. Do prázdné plechovky od protlaku nalijeme vodu a omáčku podlijeme. Za občasného míchání vaříme cca 10 minut. Hotovou omáčku nalijeme na vychladlé těsto.
3
Můžeme poklást šunkou, salámem, kukuřicí - jakoukoliv zeleninou, co máte rádi, posypeme sýrem a dáme péct do trouby na cca 15 minut (dokud se sýr pořádně nerozpustí).
4
Já používám do omáčky ještě špetku Pizza koření a strouhaný sýr ještě posypu trochou bazalky.