• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Pizza" z lilku
Napište svůj komentář k receptu

"Pizza" z lilku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
4fotografie
Nahrát fotku
 

"Pizza" z lilku je skvělou letní večeří, kterou připravíte za půl hodinky. Tento lehký pokrm můžete servírovat samotný, nebo jej doplnit čerstvou bagetou.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek velké
    • olivový olej
    • 2
      ks mozzarella
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 70
      g parmazán
    • sůl a pepř
  • Pesto
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce semínka slunečnicová
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Lilky pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Rozložte na papírovou utěrku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou utěrkou a potřete olejem.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

2
Rozpalte větší pánev, postupně na ní opečte lilky dozlatova z obou stran, podle potřeby dolijte do pánve trochu oleje. Lilky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na lilky rozložte mozzarellu nakrájenou na plátky a dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C, asi na 10 minut.

RADA: Uchovávání sýrů

3
Mezitím připravte pesto: všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na pastu, podle potřeby přidejte trochu oleje.
4
Rajčata pokrájejte na čtvrtiny, parmazán nastrouhejte. Na zapečené lilky rozetřete pesto, přidejte rajčata, osolte, opepřete a zasypte parmazánem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Lilek Mozzarella Olivový olej Parmazán Semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

16
Kuřecí maso na houbách se smetanou
Kuřecí maso na houbách…
13
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
12
Kuřecí nudličky v tempuře
Kuřecí nudličky v tempuře
11
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
10
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy …
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA" vanilkové řezy
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
  • Recepty.cz
  • "Pizza" z lilku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact