Z droždí, cukru a trochy mléka uděláme kvásek, vlijeme do osolené mouky, přimícháme olej a vejce a zbylým mlékem vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple asi 1/2 hod. vykynout. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme cibuli přidáme houby, kmín a podusíme, přidáme kořením ochucené mleté maso a ještě 10 minut dusíme.
2
Vykynuté těsto rozválíme na plech pomazaný olejem, necháme ještě 10 minut kynout, poklademe masem s houbami, posypeme oreganem a pokapeme kečupem. Okraje těsta ptřeme vejcem. Dáme do předehřáté trouby. Před dopečením poklademe plátky sýra. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarda
|25. 1. 2017 12:28
Recept by bylo možná vhodné upravit a to tím, že snížit množství oleje (tři lžičky a né lžíce). Nebo přidat mouky. Jinak se těsto hodně lepí. A pro začátečníky by bylo vhodné přidat informaci o tom kolik soli se vlastně má dávat do těsta :-))
katka
|12. 12. 2015 16:41
chce to víc mouky, jinak jak říkáte, je z toho lepidlo
Aneta
|28. 1. 2014 12:48
Těsto se mi hrozně lepilo. Nevim co jsem udělala špatně. :-!
Anonymous
|5. 1. 2014 13:47
0,5l vajec ?
Marcela Vrabcová
|12. 11. 2005 10:07
Tohle testo pouzivam na pizzu uz hodne dlouho a uspesne. Vsechny suroviny rovnou smicham a je to snad jedine kynute testo, ktere se mi vzdycky povedlo. Na plech jde pak krasne rozplacat rukama. S mletym masem jsem zkousela poprve, ale taky nam zachutnalo. :-)