Originální varianta na pizzu z arabského chleba pokladeného samými dobrotami. Nechybí na něm květák, kadeřávek, cibule nebo oštěpek. O dokonalost chutí se postará meruňková zavařenina ochucená zázvorem.
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku, důkladně osolte a rukou natrhané listy dobře promačkejte. Poté propláchněte a osušte v utěrce nebo odstředivce. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, oštiepok na plátky.
Na plech vyložený pečicím papírem rozložte arabský chléb. Zakysanou smetanu promíchejte s rozmačkaným česnekem, osolte, opepřete a natřete na chleby. Na smetanu naskládejte kousky květáku, natrhaný kadeřávek, cibuli a plátky oštiepku, vše zakápněte olivovým olejem a ochuťte pepřem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 8–10 minut, dokud okraje nezezlátnou.
3
Mezitím promíchejte zavařeninu se zázvorem a trochou pepře a nařeďte teplou vodou na konzistenci řidší kaše. Hotové pizzy bohatě pokapejte ochucenou zavařeninou, přehněte na polovinu a jezte jako sendvič.