Do misky dáme droždí, přidáme cukr, trochu mouky a vody a zpracujeme řídké těstíčko. Přikryjeme je utěrkou a necháme asi 10 minut na teplém místě, až droždí vykyne. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme krupici, doprostřed dáme kvásek a s olejem a zbytkem vody zpracujeme těsto. Necháne vykynout.
2
Toto těsto lze krásně rozválet, případně i vytáhnout do tenké placky a zůstane tenké i po upečení. Peče se ve formě na pizzu, kterou vytřeme olivovým oleje, a ve vyhřáté troubě na 200 °C.
zatím nejlepší pizza / těsto, jaké jsme doma vyzkoušeli :-)
NERO
|12. 1. 2015 17:10
Radko, Ty jsi lama, ale i tak urážím to zvíře! Jestli je půl lžíce cukru moc, tak už tomu nerozumím! Jsem chlap, ale nenapadlo by mně zaměnit cukr krupici za krupici!!! Chudáci děti! Takovou matku mít, to snad raději nebýt!
Autorka receptu určitě do těsta dává krupici a vy jste použila krupicový cukr...takže za to nemůže!! :-)
Radka
|23. 6. 2011 11:00
Těsto na pizzu s cukrem a ještě v tak velkém množství, ale přesto jsem vyzkoušela a no fuj. Navíc málo mouky hodně vodytak dobře hrnek jsem tam přidala a stejně pizza ani dětem s cukrem nechutnala. Bleee řekli mi, Takže u mě jednoznačně za 5.
Miroslava Severová
|22. 12. 2006 07:57
Dělám těsto podobně a ještě přidávám 1 vařený brambor.