Do misky nasypeme hladkou mouku, nadrolíme 1/2 balení kvasnic, přidáme cukr (pro lepší vyběhnutí těsta) a sůl, vše "za sucha" promícháme. Přilejeme trochu vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 2 hodiny kynout. Z těsta vypracujeme požadovaný tvar pizzy (těsto by mělo mít tloušťku cca 2-3 mm, okraje necháme vyšší). Na těsto naklademe ingredience podle chuti a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.
Když už se takhle nechlubíte, tak jsem to podle vás vyzkoušela a bylo to moc dobré, takže děkuji za váš komentář. 8-)
header
|19. 4. 2006 11:07
mna by celkom zaujimalo cesto na pizza tycinky... alebo je to identicke s klasickym cestom???
michal tichý
|25. 6. 2005 21:35
Mám ještě lepší: 1 kg mouky polohrubé,, 1vejce trochu soli jen od oka půlku droždí voda olej oliv na vyválení- v míse smíchat všechny suroviny, těsto udělat vláčné aby se nelepilo pak propracovat na stole s oliv olejem.Pak rozdělit celý těsto na 2 půlky přikrejt utěrkou a nechat na stole vykynout.Pak stačí udělat placku a dle chuti dávat ingredience....je to na 2 plechy takže 2 pizzy...nechci se chlubit ale tohle je originální těsto od mýho známýho kuchaře kterej pochází z itálie.... přeju dobrou chuť
Ivana Hubschová
|10. 2. 2005 11:18
Mám asi lepší:7g suché droždí 1 lžička cukru,1 lžička soli,1 lžice oleje/lepší olivový/350g hrubé mouky,2,5dcl vlažné vody-vypracujeme vše dohromady a necháme kynout.Nesmí se lepit na vařečku ,pokud se lepi ,dáme trochu mouky.Pote rozválíme a potřeme kečupem posypeme kořením na picu a dáme co najdem v lednici