Listové těsto rozválejte. Na něj položte plátky sýra a na ně plátky šunky. Lehce posypte kořením gyros. Pevně smotejte do rolády. Nakrájejte ji asi na 1 cm vysoké plátky a ty potom položte na plech. Potřete je rozšlehaným vejcem. Dejte na ně trochu kečupu a navrch nastrouhaný sýr. Dle chuti můžete posypat zase jemně gyrosem. Pečeme v troubě na 180 °C, dokud sýr nezačne růžovět.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonymous
|21. 11. 2014 20:40
Dobry den myslim si ze testo yb se melo nejprve potrit kecupem, pak posypat pizza korenim a pak platky sunky a syra. Nakrajeni sneci se pak potrou rozslehaným vajickem
Osvědčená klasika. Jen k receptu - předpokládám, že autorka chtěla krájet na 1 cm široké plátky, nikoli 1 cm vysoké plátky - vždyť to by pak nebyly šneky a navíc si myslím, že by se to okamžitě rozsypalo.
Jinak toto je jeden z těch receptů, kde výsledek opravdu závisí na tom, jaké suroviny použijete. Pokud koupíte nejlevnější kečup, koření a šunku, budete mít úplně jiné jídlo než s kvalitním kořením, kečupem a šunkou s 90% masa (a pokud možno ne s eidamem).
jana vankova
|13. 2. 2007 10:25
Vymyslela jsem si podobny recept.Tešto si rozdelim na tretiny a to pak rozvalim,dám na nějprotlak s kečupem a kořenim,na to třeba pálivy paprikáš,posypu sýrem,zabalim jako závin a pak rozkrajim jako roladu dam na pečící papir do trouby apak je to básen,vzdycky se potom zapráší.na Silvestra jsem musela dělat ze tří dávek.:-)
Kristina
|6. 11. 2005 20:39
Prosim podelite se o recept na testo? Bydlim mimo republiku a neda se tady koupit.Dekuji!
Marcela Vrabcová
|4. 11. 2005 19:31
Mnam mnam, podarilo se mi koupit listkove testo a ted budu premyslet, jak se k nemu jednoduse zase co nejdriv dostat. Zmizelo moc rychle.
šarik
|16. 9. 2005 14:17
je to supr recept ale já ho dělám ze špenátem šunkou a tvrdým sýrem je to naprosto dokonalé
Verulinka
|16. 9. 2005 11:26
Tip na obměnu - těsto vyválím, nakrájím na obdélníky cca 8x10 (nebo podle Vašich představ), nápň - viz recept a smotám malé roládky, potřu vejcem, posypu solí a sezamem, kmínem nebo nemletým mákem a upeču. Chutná to asi stejně výborně. Doma tomu pak říkáme "šulánky z listového těsta" :o)
Érinka
|16. 9. 2005 10:56
Mně se osvědčilo dělat to trochu jako pizzu: na rozválené těsto kečup, oregano, cibuli či pórek, salám nebo slaninu, nakonec plátky sýra a smotat. Je to mňamka a mizí opravdu rychle! :-)
leika
|31. 8. 2005 16:15
je to fajné s každým salámkem..i se zelím :-)
Anonym
|31. 8. 2005 14:18
Můžu místo šunky dát herkules?Mám ho doma a potřebuju se ho zbavit bude to dobré?Dík
Kuba Srp
|26. 8. 2005 12:26
to vypadá slibně
Janinka
|15. 8. 2005 14:50
Kamilko, listové je pravdu "to isté" ako lístkové. Prostě takové to, co se asi nejčastěji kupuje zmrazené v balíčku po cca 400 g. Dá se, samozřejmě, dělat i doma, ale na tohle to kupované bohatě stačí! Tak ať se to povede :-))
Kamilka
|15. 8. 2005 11:47
Prosím vás, mám torchu problém: je listové testo to isté ako lístkové?
Miša
|11. 7. 2005 15:52
Já to dělám tak že na těsto dám nejdříve protlak či kečup, pak maso, cibuli, sýr ale hlavně to kořením oreganem a bazalkou - má to pak trošku větší nádech Itálie - tedy Pizzy!!!
Janinka
|28. 6. 2005 17:32
Pro Gabču: bezvadně jsi mne inspirovala zrovna dnes, kdy jsem se chystala tuhle "bombu" vyzkoušet. Takže Tě můžu ujistit, že s těma olivama to je taky super. Akorát jsem je na prvním plechu dala až na sýr a pak sledovala, jak se kloužou dolů na plech .... Takže nejdřív oliva, pak teprve sýr. Na některé jsem navrch ještě dala špetku oregana a Itálie hadr :-)) Fakt skvělé, má to jen jeden háček: čekám návštěvu a musím stále odhánět rodinu, abych nemusela péct v tomhle horku ještě jednou.
Gabča
|28. 6. 2005 13:00
Moooc dobrý, ani jsem vejcem nepotírala a byla to pochoutka.Je dobré teplé i studené. Příště vyzkouším dát ještě navrch olivy. Díky za recept.
Daisy
|27. 6. 2005 15:37
Jako náplň dávám anglickou slaninu a červené sterilované zelí. Navrch pak posypu kmínem a strouhaným sýrem.
Veronika Rezkova
|26. 6. 2005 23:43
a je to lepsi studeny nebo teply, zni to zajimave a lahodne :o)
Libuše Romančíková
|24. 6. 2005 16:33
Tuto dobrůtku jsem nedávno jedla u kamarádky a bylo to výborné.Do náplně se může přidat i nastrouhaná niva a navrch poprášit gril.kořením.Sama jsem ještě nezkoušela,ale za 2 týdny slavím svátek,tak se chci pochlubit něčím novým.Doufám,že budu pochválena.
Alena
|24. 6. 2005 08:27
To snad ne, dokud se Pizza píše s měkkým a krátkým tak je to mezích:)))
Jana z VM
|24. 6. 2005 07:09
"Holki, holki", aby z těchto solidních stránek nebyly éérotické stránky !! :o))))
Deny
|23. 6. 2005 12:36
opravdu výborné....aby to mělo hezkou barvu, přidávám dovnitř ještě sterilovanou červenou kapii...je to výborné a krásně to vypadá. MŇAM :o)
Vysmátá kuchařka
|23. 6. 2005 12:22
... ale, ale děvčata, nebuďte tak úzkoprsá :-)) Každému z nás to někdy ujede a někdo holt upřednostňuje měkké a krátké ... :-)) No, ale jinak: krásné léto!!!
Alena
|23. 6. 2005 10:23
Když je to vynikající tak to mám taky raději s tvrdým....y Máte moje "simatie" p. Ivano
Ivana
|23. 6. 2005 09:20
Tedy já nejsem žádný estét, ale někdy mi ty hrubky v komentářích berou dech!
petra zidkova
|22. 6. 2005 21:37
Také to často dělám a je to vinikající.Ještě po pomazání vajíčkem posypu povrch kmínem
Jana Malá
|22. 6. 2005 12:45
Je to fakt bašta!!!
Jana Spackova
|22. 6. 2005 10:09
o znam take a casto to delam kdyz ma prijit navsteva...moc dobre :-)
Naďa
|21. 6. 2005 19:58
Dělám je také s různými náplněmi (fantazii se meze nekladou),ale ještě před krájrním na plátky dám tak na cca 15-20 minut do lednice,ta rolka ztuhne a líp se krájí.Zkuste...
Airan Novakova
|21. 6. 2005 19:56
je to pochoutka:-)
Yvet
|21. 6. 2005 18:54
Tak tohle určitě vyzkouším.
Ifuška
|21. 6. 2005 11:40
To dělá moje kámoška a je to super a hlavně po tom šáhne každý spíš jak po brambůrkách a oříšcích.