Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do většího hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu, přilijte víno, ocet, vmíchejte cukr a za průběžného míchání redukujte tekutinu na minimum. Může to trvat i 4 hodiny.
2
Nakonec dochuťte medem a solí podle potřeby. Přendejte do skleniček, uzavřete a skladujte v chladu. Část si nechte na pizzu.
3
Rozložte těsto, potřete jej olivovým olejem, zabalte kraje a od středu rozložte rovnoměrně zelí s cibulí, přidejte čerstvý kozí sýr, oříšky a rozmarýn.
4
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut.
5
Podávejte ozdobené rozmarýnem a drceným růžovým pepřem.