kostka
droždí
můžeme udělat kvásek (droždí s vlažným mlékem)
250
g
eidam sýr
250
g
sýr niva
1
ks
hermelín
kečup
provensálské koření
česnek sušený
Postup přípravy receptu
1
Do misky dáme mouku, sůl a cukr a mezitím do vlažného mléka rozdrolíme droždí, které necháme na minutku odstát. Droždí pak dáme do misky společně s vodou a olejem. Vše dobře zamícháme a vytvoříme tím těsto, které musí být hladké.
2
Necháme na 1/2 hodiny odstát (nejlépe na teplém místě - topení) přikryté utěrkou.
3
Po vykynutí rozválíme v obdelník či kruh (záleží na Vás či velikosti plechu). Těsto dáme na předem vymazaný plech. Těsto natřeme olejem, kečupem a posypeme lehce česnekovým kořením. Rovnoměrně rozvrstvíme nastrouhaný sýr a vše nakonec posypeme provensálským kořením.
4
Pečeme v troubě cca na 140°C přibližně 10-15 minut dozlatova.