Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do poloměkka. Osolte a opepřete.
2
Chřest oloupejte s výjimkou hlaviček, 3 minuty povařte ve vroucí vodě a propláchněte ledovou vodou. Na pánvi rozehřejte 10 g másla, 1 minutu opékejte nakrájený česnek a nechte zavadnout špenát.
3
Troubu předehřejte na 220 °C, plech vyložte pečicím papírem. V mixéru 5 minut hněťte mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte máslo s mlékem, pokud těsto lepí, přidejte mouku.
4
Bochánek zpracujte rukama a pak jej na plechu vyválejte. Zastříkněte olejem a 10 minut pečte. Na pizze rozložte špenát, kedlubny i chřest, zakapejte smetanou, posypte sýry a pečte dozlatova. Ozdobte bazalkou.