Nejdříve si připravte těsto. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte sušené droždí, sůl, promíchejte a poté přidejte teplou vodu s olivovým olejem a vše uhněťte do hladkého pružného těsta, které by nemělo skoro vůbec lepit - pokud ano, přidejte více hladké mouky. Těsto uplácáme do kuličky a necháme v míse pod utěrkou chvíli kynout, ale není to nutné.
2
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme na pečícím papíru tenkou kulatou placku, celé pak s pečícím papírem přeneseme na plech. Těsto potřeme tenkou vrstvou zakysané smetany, hojně posypeme nahrubo nastrouhanou cuketou a nahrubo nastrouhaným sýrem pecorino, lehce opepříme a zakápneme trochou olivového oleje (já používám rozmarýnový olivový olej, který je voňavější).
3
Pečeme v troubě na co nejvyšší stupeň cca 10-15 minut (okraje těsta a sýr by měly mít lehce zlatavou barvu). Já peču v horkovzdušné troubě na program pizza na 250°C.
4
Ihned po vytažení z trouby nakrájíme a podáváme, můžeme podávat ozdobené zbytkem zakysané smetany.