Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do něj droždí. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek. Chřest oloupejte a povařte asi 10 minut ve vodě s cukrem. K mouce postupně přilijte asi 125 ml vlažné vody a olej. Hněťte tak dlouho, až se v těstě začnou tvořit puchýře. Přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220 °C.
Propláchnuté cibulky nakrájejte na kolečka. Oloupaný česnek rozmačkejte přímo do rajčatového pyré. Těsto ještě jednou prohněťte a vyválejte z něj 4 až 6 malých placek. Potřete je ochuceným pyré, poklaďte kousky chřestu, kolečky cibule, plátky šunky, osolte a opepřete. Navrch dejte několik bobků smetany, vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Podávejte posypané lístky oregana.