• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Napište svůj komentář k receptu

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Pizza s chřestem a parmskou šunkou
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      g hladká mouka
    • pepř mletý
    • 0,50
      balení droždí
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • oregáno
    • 50
      g zakysaná smetana
    • 100
      g rajčatové pyré
    • 100
      g pršut
    • 350
      g bílý chřest
    • 0,50
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do něj droždí. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek. Chřest oloupejte a povařte asi 10 minut ve vodě s cukrem. K mouce postupně přilijte asi 125 ml vlažné vody a olej. Hněťte tak dlouho, až se v těstě začnou tvořit puchýře. Přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220 °C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domácí pizzu

2
Propláchnuté cibulky nakrájejte na kolečka. Oloupaný česnek rozmačkejte přímo do rajčatového pyré. Těsto ještě jednou prohněťte a vyválejte z něj 4 až 6 malých placek. Potřete je ochuceným pyré, poklaďte kousky chřestu, kolečky cibule, plátky šunky, osolte a opepřete. Navrch dejte několik bobků smetany, vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Podávejte posypané lístky oregana.

RADA: Chřest je zdravý a pomáhá hubnout

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza s blumami a parmskou šunkou

Pizza s blumami a parmskou šunkou

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Zapečený pórek s parmskou šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest Česnek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Jarní cibulka Olivový olej Oregáno Pepř mletý Pršut Rajčatové pyré Sůl Zakysaná smetana

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Trhanec

Trhanec

Ananasová čína

Ananasová čína

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

120
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pizza roládky
Pizza roládky
Pizza s blumami a parmskou šunkou
Pizza s blumami a parmskou šunkou
Pizza s cuketou
Pizza s cuketou
Pizza s kedlubnou a chřestem
Pizza s kedlubnou a chřestem
Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou
Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou
Pizza s rozmarýnem
Pizza s rozmarýnem
  • Recepty.cz
  • Pizza s chřestem a parmskou šunkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact