Prosátou mouku vložíme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Na to nalijeme asi pět lžic vlažné vody. Z takto upravené mouky uhněteme těsto. Přikryjeme je a ponecháme 15 minut kynout. Mezitím necháme na tvrdo vařit vajíčka (asi 10 minut). Potom je ochlazená studenou vodou oloupeme a rozkrojíme na osm stejných dílků. K vykynuté hmotě přidáme 1/4 l vlažné vody a olej. Všechno zpracujeme na vláčné hladké těsto. To opět přikryjeme a necháme dalších 15 minut vykynout.
2
Zatím oškrábeme mrkev, kterou nakrájíme na kolečka. Očistíme brokolici, umyjeme ji a rozdělíme na růžičky. Zeleninu vaříme ve vroucí osolené vodě asi osm minut. Poté ji necháme okapat. Šlehačku ohřejeme a pomalu v ní roztavíme sýr. Všechno ochutíme solí a cayenským pepřem. Vykynutou hmotu vyválíme na pomoučeném vále. Těstem vyložíme vymazaný plech a potřeme rajským protlakem. Brokolici, vajíčka a mrkev na něj položíme a zalijeme smetanovou směsí. Pizzu pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě (200 st. C, stupeň číslo 3).