Výborná pochoutka nejen na cesty - to jsou pizza roládky připravované z kynutého těsta plněné směsí ze samých dobrot. Uvnitř najdete rajčata, olivy, mozzarellu, salám a spoustu bylinek. Posypané parmazánem jsou naprosto dokonalé.
Droždí rozdrobte do mísy, posypejte moučkovým cukrem a nechte rozpustit. Vmíchejte mouku, vodu, vejce, sůl, oregano a 2 lžíce oleje. Vypracujte pružné pevné těsto a dejte ho kynout na teplé místo na 45 minut.
2
Poté, co těsto vykynulo, ho znovu prohněťte. Pak ho dejte na vál posypaný moukou, lehce ho rozmáčkněte, shora polijte olejem, rozetřete olej po povrchu a rukama těsto roztáhněte na plát vysoký zhruba 1 cm.
V misce smíchejte rajčata, protlak, na kostičky nakrájenou mozzarellu, na tenké plátky nakrájený salám, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené olivy. Dochuťte bylinkami, osolte a opepřete podle chuti.
Touto náplní potřete plát těsta. Pak ho opatrně z jedné strany srolujte, aby vznikla pevná rolka, a dejte na 30 minut odpočívat do chladna (díky tomu vám půjde roláda lépe krájet).
5
Před uplynutím této doby si rozpalte troubu na 230 °C. Poté rolku vyndejte a rozkrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky. Dávejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechávejte mezi nimi rozestupy několik centimetrů. Před pečením roládky lehce posypejte strouhaným parmazánem. Pečte je krátce, jen dokud
okraje těsta nezezlátnou, bude to trvat asi 20 minut.
6
Recept je z nové kuchařky Karolíny Kamberské "Každý den je svátek".