• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza pro vegany a nejen pro ně
Napište svůj komentář k receptu

Pizza pro vegany a nejen pro ně

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza pro vegany a nejen pro ně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g špaldová mouka (výborná z DM drogerie značky Alnatura)
    • 100
      g hladká mouka 00
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 150
      ml vlažná voda
  • Nádivka
    • rajčatové pyré malé
    • 1
      ks mrkev velká
    • celer kousek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst hrách
    • bazalka
    • 0,50
      balení tofu přírodní

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout (ideální je vyhřátá trouba na 50 °C).
2
Mezitím na olivovém oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky a nastrouhanou mrkev s celerem. Osolíme, opepříme a necháme zesklovatět, poté přidáme hrášek a odstavíme.
3
Vykynuté těsto lehce propracujeme a vytáhneme do placky. Dorovou formu (můžete dát i na plech či alobal, ale v dortové formě krásně drží tvar a po upečení vypadá jako z pizzerie) vymažeme olivovým olejem a dáme do ní těsto a upravíme. Potřeme rajčatovým pyré, do kterého jsme zamíchali nastrouhaný česnek. Poklademe zeleninovou směsí a zasypeme postrouhaným tofu. Hojně zasypeme bazalkou a dáme do vyhřáté trouby péct (při 200 °C - 25 minut).
4
Množství těsta je na jednu pizzu o velikosti dortové formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 12. 6. 2007 12:05

    Včera jsem pizzu dělala (ovšem z dvojité dávky - je nás sedum plus miminko v bříšku :)) a byla úžasná, nezbyl jí ani kousíček :) Akorát jsem místo suchého droždí udělala klasický kvásek s normálními kvasnicemi. Myslím, že ke svému starému pizzovému těstu se už nevrátím (leda až budeme přejedeni této:)). Ještě jednou díky moc za recept, mějte krásný den

  • Jirka | 2. 6. 2007 12:35

    Diky moc za super recept

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:10

    jsem vegan,tak mi to nedalo a zkusila jsem vaší pizzu.Lepší těsto jsem jěště nejedla.Pizza byla!!výborná.Přítel mi vynadal že jsem upekla jen jednu.V sobotu budu opakovat a to pro přátelé.Tak doufám že budu mít úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Vegani Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Česnek Cibule Cukr Hladká mouka Hrách Mrkev Olivový olej Rajčatové pyré Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Tofu Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Sušenky

Sušenky

Limetkový krém

Limetkový krém

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

113
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
71
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
37
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Pizza pro vegany a nejen pro ně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact