• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza pro vegany a nejen pro ně
Napište svůj komentář k receptu

Pizza pro vegany a nejen pro ně

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza pro vegany a nejen pro ně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g špaldová mouka (výborná z DM drogerie značky Alnatura)
    • 100
      g hladká mouka 00
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 150
      ml vlažná voda
  • Nádivka
    • rajčatové pyré malé
    • 1
      ks mrkev velká
    • celer kousek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst hrách
    • bazalka
    • 0,50
      balení tofu přírodní

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout (ideální je vyhřátá trouba na 50 °C).
2
Mezitím na olivovém oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky a nastrouhanou mrkev s celerem. Osolíme, opepříme a necháme zesklovatět, poté přidáme hrášek a odstavíme.
3
Vykynuté těsto lehce propracujeme a vytáhneme do placky. Dorovou formu (můžete dát i na plech či alobal, ale v dortové formě krásně drží tvar a po upečení vypadá jako z pizzerie) vymažeme olivovým olejem a dáme do ní těsto a upravíme. Potřeme rajčatovým pyré, do kterého jsme zamíchali nastrouhaný česnek. Poklademe zeleninovou směsí a zasypeme postrouhaným tofu. Hojně zasypeme bazalkou a dáme do vyhřáté trouby péct (při 200 °C - 25 minut).
4
Množství těsta je na jednu pizzu o velikosti dortové formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 12. 6. 2007 12:05

    Včera jsem pizzu dělala (ovšem z dvojité dávky - je nás sedum plus miminko v bříšku :)) a byla úžasná, nezbyl jí ani kousíček :) Akorát jsem místo suchého droždí udělala klasický kvásek s normálními kvasnicemi. Myslím, že ke svému starému pizzovému těstu se už nevrátím (leda až budeme přejedeni této:)). Ještě jednou díky moc za recept, mějte krásný den

  • Jirka | 2. 6. 2007 12:35

    Diky moc za super recept

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:10

    jsem vegan,tak mi to nedalo a zkusila jsem vaší pizzu.Lepší těsto jsem jěště nejedla.Pizza byla!!výborná.Přítel mi vynadal že jsem upekla jen jednu.V sobotu budu opakovat a to pro přátelé.Tak doufám že budu mít úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Vegani Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Česnek Cibule Cukr Hladká mouka Hrách Mrkev Olivový olej Rajčatové pyré Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Tofu Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

81
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
25
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
22
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Pizza pro vegany a nejen pro ně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact