g
špaldová mouka
(výborná z DM drogerie značky Alnatura)
100
g
hladká mouka
00
1
lžička
cukr
1
lžička
sůl
1
lžíce
olivový olej
1
lžička
sušené droždí
150
ml
vlažná voda
Nádivka
rajčatové pyré
malé
1
ks
mrkev
velká
celer
kousek
1
ks
cibule
2
stroužek
česnek
1
hrst
hrách
bazalka
0,50
balení
tofu
přírodní
Postup přípravy receptu
1
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout (ideální je vyhřátá trouba na 50 °C).
2
Mezitím na olivovém oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky a nastrouhanou mrkev s celerem. Osolíme, opepříme a necháme zesklovatět, poté přidáme hrášek a odstavíme.
3
Vykynuté těsto lehce propracujeme a vytáhneme do placky. Dorovou formu (můžete dát i na plech či alobal, ale v dortové formě krásně drží tvar a po upečení vypadá jako z pizzerie) vymažeme olivovým olejem a dáme do ní těsto a upravíme. Potřeme rajčatovým pyré, do kterého jsme zamíchali nastrouhaný česnek. Poklademe zeleninovou směsí a zasypeme postrouhaným tofu. Hojně zasypeme bazalkou a dáme do vyhřáté trouby péct (při 200 °C - 25 minut).
4
Množství těsta je na jednu pizzu o velikosti dortové formy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Přidalová
|12. 6. 2007 12:05
Včera jsem pizzu dělala (ovšem z dvojité dávky - je nás sedum plus miminko v bříšku :)) a byla úžasná, nezbyl jí ani kousíček :) Akorát jsem místo suchého droždí udělala klasický kvásek s normálními kvasnicemi. Myslím, že ke svému starému pizzovému těstu se už nevrátím (leda až budeme přejedeni této:)). Ještě jednou díky moc za recept, mějte krásný den
Jirka
|2. 6. 2007 12:35
Diky moc za super recept
Anonym
|22. 3. 2007 17:10
jsem vegan,tak mi to nedalo a zkusila jsem vaší pizzu.Lepší těsto jsem jěště nejedla.Pizza byla!!výborná.Přítel mi vynadal že jsem upekla jen jednu.V sobotu budu opakovat a to pro přátelé.Tak doufám že budu mít úspěch.