• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza pro vegany a nejen pro ně
Napište svůj komentář k receptu

Pizza pro vegany a nejen pro ně

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza pro vegany a nejen pro ně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g špaldová mouka (výborná z DM drogerie značky Alnatura)
    • 100
      g hladká mouka 00
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 150
      ml vlažná voda
  • Nádivka
    • rajčatové pyré malé
    • 1
      ks mrkev velká
    • celer kousek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst hrách
    • bazalka
    • 0,50
      balení tofu přírodní

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout (ideální je vyhřátá trouba na 50 °C).
2
Mezitím na olivovém oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky a nastrouhanou mrkev s celerem. Osolíme, opepříme a necháme zesklovatět, poté přidáme hrášek a odstavíme.
3
Vykynuté těsto lehce propracujeme a vytáhneme do placky. Dorovou formu (můžete dát i na plech či alobal, ale v dortové formě krásně drží tvar a po upečení vypadá jako z pizzerie) vymažeme olivovým olejem a dáme do ní těsto a upravíme. Potřeme rajčatovým pyré, do kterého jsme zamíchali nastrouhaný česnek. Poklademe zeleninovou směsí a zasypeme postrouhaným tofu. Hojně zasypeme bazalkou a dáme do vyhřáté trouby péct (při 200 °C - 25 minut).
4
Množství těsta je na jednu pizzu o velikosti dortové formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 12. 6. 2007 12:05

    Včera jsem pizzu dělala (ovšem z dvojité dávky - je nás sedum plus miminko v bříšku :)) a byla úžasná, nezbyl jí ani kousíček :) Akorát jsem místo suchého droždí udělala klasický kvásek s normálními kvasnicemi. Myslím, že ke svému starému pizzovému těstu se už nevrátím (leda až budeme přejedeni této:)). Ještě jednou díky moc za recept, mějte krásný den

  • Jirka | 2. 6. 2007 12:35

    Diky moc za super recept

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:10

    jsem vegan,tak mi to nedalo a zkusila jsem vaší pizzu.Lepší těsto jsem jěště nejedla.Pizza byla!!výborná.Přítel mi vynadal že jsem upekla jen jednu.V sobotu budu opakovat a to pro přátelé.Tak doufám že budu mít úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Vegani Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Česnek Cibule Cukr Hladká mouka Hrách Mrkev Olivový olej Rajčatové pyré Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Tofu Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Cibulové kroužky
Cibulové kroužky
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
15
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
15
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Karlos Vémola o Krampolovi (†87): Oddával nás frajer!

Karlos Vémola o Krampolovi (†87): Oddával nás frajer!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Pizza pro vegany a nejen pro ně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact