• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza podle Jamieho Olivera
Napište svůj komentář k receptu

Pizza podle Jamieho Olivera

autor: Alena F.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza podle Jamieho Olivera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      hrst sůl
    • 1
      kg hladká mouka nebo směs různých druhů
    • 3
      balení sušené droždí dr. Oetker
    • 0,50
      l vlažná voda
    • 1
      hrst cukr
  • Náplň dle chuti - dávám směs:
    • hořčice plnotučná
    • česnek
    • slanina
    • kečup - jemný
    • oregáno
    • kukuřice
    • grilovací koření
    • žampiony
    • sýr
    • salám

Postup přípravy receptu

1
Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku, pořádně prodělat, těsto má být vláčné a téměř nelepí. Nemusí se nechávat kynout, já ho nechám jen po tu dobu než připravím náplň na pizzu.
2
Toto množství těsta je na cca 4 pizzy kulaté nebo na 2 větší plechy do trouby. Plech nebo formu doporučuji vymazat olejem. Doporučuji rozpálit troubu na maximum, připravit si všechny pizzy najednou a péct každou zprudka několik minut, dokud se nezačne zapékat sýr a okraje těsta lehce nezhnědnou. Záleží na troubě a na tom jak máte rádi pizzu křupavou.
3
Pokud nejste takoví jedlíci, tak ze zbytku těsta po přidání nasekaných oliv, rozmarýnu, česneku, sýru nebo slaniny připravíte vynikající rohlíčky (ty se nechají vykynout) ke svačině nebo vínu na druhý den. Nemám ráda vysoké a "buchtovité" těsto a tohle je krásně nízké a s křupavými okraji, ale hlavně příprava je rychlá a s těstem se krásně pracuje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Česnekovo-rozmarýnová marináda podle J. Olivera

Česnekovo-rozmarýnová marináda podle…

Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera

Ananas s mátovým cukrem podle J.…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena F. | 17. 3. 2013 09:27

    :-) Davide, recept od Jamieho je samozřejmě na těsto :-). Píšu, náplň dle chuti :-). Jsem matka dvou pubertálních nenažranců, co mají spotřebu jak tryskáč. U nás se jede na kvantitu. Navíc děcka kečup milujou, podezírám je, že si ho snad mažou i na chleba. ;-)

  • Pavlína | 16. 3. 2013 13:51

    Děkuji mnohokrát! Jsme milovníci pizzy na různé způsoby! Tento recept je vynikající, s těstem se pracuje jedna báseň! Kdo si pochutnává na krásně tenkém těstě, bude mile překvapen jako my! :-)

  • David | 10. 9. 2012 17:54

    Kdo sem tohle napsal ??? Mám recept přímo od Jamieho, ten by v životě nepoužil kečup. Jaký sýr ??? Doufám, že mozzarela ???

  • Barunka.X | 8. 2. 2011 11:57

    Musím recept pochválit. Je opravdu potřeba těsto hodně propracovat, ale výsledek stojí za to. Jen upozorňuji, že z této dávky uděláte až 3 plechy :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza Jamie Oliver
Chuťovky Pizza a langoše Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Grilovací koření Hladká mouka Hořčice plnotučná Kečup - jemný Kukuřice Oregáno Salám Slanina Sůl Sušené droždí Sýr Vlažná voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Alibábovka

Alibábovka

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

65
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
34
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
22
Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
Lívanečky s jablíčkem -…
20
Domácí lučina
Domácí lučina
19
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Pizza podle Jamieho Olivera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact