Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku, pořádně prodělat, těsto má být vláčné a téměř nelepí. Nemusí se nechávat kynout, já ho nechám jen po tu dobu než připravím náplň na pizzu.
2
Toto množství těsta je na cca 4 pizzy kulaté nebo na 2 větší plechy do trouby. Plech nebo formu doporučuji vymazat olejem. Doporučuji rozpálit troubu na maximum, připravit si všechny pizzy najednou a péct každou zprudka několik minut, dokud se nezačne zapékat sýr a okraje těsta lehce nezhnědnou. Záleží na troubě a na tom jak máte rádi pizzu křupavou.
3
Pokud nejste takoví jedlíci, tak ze zbytku těsta po přidání nasekaných oliv, rozmarýnu, česneku, sýru nebo slaniny připravíte vynikající rohlíčky (ty se nechají vykynout) ke svačině nebo vínu na druhý den. Nemám ráda vysoké a "buchtovité" těsto a tohle je krásně nízké a s křupavými okraji, ale hlavně příprava je rychlá a s těstem se krásně pracuje.
:-) Davide, recept od Jamieho je samozřejmě na těsto :-). Píšu, náplň dle chuti :-). Jsem matka dvou pubertálních nenažranců, co mají spotřebu jak tryskáč. U nás se jede na kvantitu. Navíc děcka kečup milujou, podezírám je, že si ho snad mažou i na chleba. ;-)
Pavlína
|16. 3. 2013 13:51
Děkuji mnohokrát! Jsme milovníci pizzy na různé způsoby! Tento recept je vynikající, s těstem se pracuje jedna báseň! Kdo si pochutnává na krásně tenkém těstě, bude mile překvapen jako my! :-)
David
|10. 9. 2012 17:54
Kdo sem tohle napsal ??? Mám recept přímo od Jamieho, ten by v životě nepoužil kečup. Jaký sýr ??? Doufám, že mozzarela ???