• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

autor: wercuwek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      kostka droždí
    • 5
      dl vlažná voda
    • 1
      špetka sůl
  • Rajčatová směs:
    • 300
      g rajčata oloupaná v plechovce
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička panenský olivový olej
  • Na pizzu:
    • 300
      g mozzarella
    • 1
      snítka bazalka
    • 6
      ks ančovičky
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
2
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
3
Těsto můžete nechat v lednici i několik dní a dají se z něho dělat i vinikající langoše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:48

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:47

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Hedvika | 4. 3. 2016 19:50

    Jak má být asi těsto na plechu tlusté? Děkuji

  • Hanka | 26. 3. 2015 13:12

    Recept je opsaný od DEmanuela Riddiho, ale ten dělal půlku pizzy s ančovičkami = Napolitana.

  • dancas | 11. 11. 2012 13:16

    Pizza je skvělá, nenáročná na přípravu.dik za recept.

  • Simona | 24. 6. 2012 16:07

    Výborná pizza s křupavou kůrčičkou. Doporučuju!

  • nnln | 14. 3. 2012 19:34

    Těsto je výborné, do rajčatového základu jsem přidala ještě trochu česneku a sušené bazalky, bohužel nemám čerstvou. Dělala jsem z poloviční dávky, byly z toho dva velké plechy krásně tenučké, křupavé pizzy.

  • Anonymous | 27. 11. 2011 19:22

    ančovičky?

  • smolici
    smolici | 18. 7. 2011 18:05

    jo....vážně skvělá....profi

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • ademios | 9. 1. 2011 13:24

    Takhle by měl vypadat recept na pizzu. Doporučuji ještě použít hladkou mouku 00 Extra, do račatové směsi dát trochu oregána a pro fajnšmejkry posypat plech mletou kukuřičnou krupicí. Hodně zdaru při pečení :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza Ital - Emanuel Ridi
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Hladká mouka Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata oloupaná Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

99
Francouzský dresing
Francouzský dresing
36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
21
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact