• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

autor: wercuwek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      kostka droždí
    • 5
      dl vlažná voda
    • 1
      špetka sůl
  • Rajčatová směs:
    • 300
      g rajčata oloupaná v plechovce
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička panenský olivový olej
  • Na pizzu:
    • 300
      g mozzarella
    • 1
      snítka bazalka
    • 6
      ks ančovičky
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
2
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
3
Těsto můžete nechat v lednici i několik dní a dají se z něho dělat i vinikající langoše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:48

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Skarpa
    Skarpa | 21. 12. 2016 22:47

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  • Hedvika | 4. 3. 2016 19:50

    Jak má být asi těsto na plechu tlusté? Děkuji

  • Hanka | 26. 3. 2015 13:12

    Recept je opsaný od DEmanuela Riddiho, ale ten dělal půlku pizzy s ančovičkami = Napolitana.

  • dancas | 11. 11. 2012 13:16

    Pizza je skvělá, nenáročná na přípravu.dik za recept.

  • Simona | 24. 6. 2012 16:07

    Výborná pizza s křupavou kůrčičkou. Doporučuju!

  • nnln | 14. 3. 2012 19:34

    Těsto je výborné, do rajčatového základu jsem přidala ještě trochu česneku a sušené bazalky, bohužel nemám čerstvou. Dělala jsem z poloviční dávky, byly z toho dva velké plechy krásně tenučké, křupavé pizzy.

  • Anonymous | 27. 11. 2011 19:22

    ančovičky?

  • smolici
    smolici | 18. 7. 2011 18:05

    jo....vážně skvělá....profi

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • zdena | 29. 6. 2011 23:06

    :-) super

  • ademios | 9. 1. 2011 13:24

    Takhle by měl vypadat recept na pizzu. Doporučuji ještě použít hladkou mouku 00 Extra, do račatové směsi dát trochu oregána a pro fajnšmejkry posypat plech mletou kukuřičnou krupicí. Hodně zdaru při pečení :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza Ital - Emanuel Ridi
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Hladká mouka Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata oloupaná Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Celerové placičky

Celerové placičky

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

41
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
38
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
27
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
24
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
24
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact