• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita
Napište svůj komentář k receptu

Pizza Margherita

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
Pizza Margherita
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchá, ale přesto vynikající, je vůbec nejoblíbenější pizza s omáčkou z rajčat, obložená plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky, která nese barvy italské vlajky.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      g rajčata oloupaná
    • 300
      g mozzarella
    • 1
      hrst bazalka listy
    • sůl
    • pepř mletý
  • základní těsto
    • 500
      g hladká mouka kvalitní 00
    • 10
      g droždí
    • 320
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička sůl
    • pizza mouka semolina na podsypání
    • olej na vytření mísy

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu a dejte dovnitř silný plech, velkou litinovou pánev nebo kámen na pizzu. V pánvi na rozpáleném oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek, přidejte rajčata a nechte asi 10 minut na mírném plameni probublávat. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte zchladnout.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Těsto rozdělte na 2–4 části a na pomoučněné ploše roztáhněte prsty do tenké kulaté placky. Těstem přitom otáčejte, abyste docílili stejnoměrného kruhového tvaru i stejné tloušťky. Ponechte úzké, o málo vyšší okraje.
3
Placky potřete omáčkou a pokryjte natrhanými kousky mozzarelly. Postříkejte trochou olivového oleje, opatrně přesuňte do trouby na lehce pomoučněný horký podklad a pečte 8 minut. Hotovou pizzu ozdobte lístky bazalky a ihned podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza se slaninou a smetanou

Pizza se slaninou a smetanou

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Pizza z arabského chleba

Pizza z arabského chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Droždí Hladká mouka Mozzarella Olej Olivový olej Pepř mletý Pizza mouka Rajčata oloupaná Sůl Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
22
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Podzimní novinky České televize: Seriál Oktopus se vrací!

Podzimní novinky České televize: Seriál Oktopus se vrací!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Další doporučené recepty:

Pizza chudobka
Pizza chudobka
Pizza Karantena
Pizza Karantena
Pizza Leo
Pizza Leo
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza Quattro Formaggi
Pizza Quattro Formaggi
Pizza rohlíky
Pizza rohlíky
  • Recepty.cz
  • Pizza Margherita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact