• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pizza IV.
Napište svůj komentář k receptu

Pizza IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej polévkové
    • 0,25
      ks droždí
  • Sogu
    • 10
      ks rajčata (záleží na velikosti)
    • 1
      ks koření (pepř, sůl, oregano, bazalka,chilli,apod.)
    • 1
      ks slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
  • Povrch
    • 1
      ks sýr (italský)
    • 1
      ks suroviny na oblohu záleží na typu pizzy... na pizzu si dejte, co sem vám zlíbí.

Postup přípravy receptu

1
1. Těsto
2
Do těsta patří pouze výše uvedené suroviny. Žádný jogurt, žádné mléko.
3
Zp. č. 1: Do mísy dáme hladkou mouku a vodu v poměru 2:1 (na jednu pizzu vychází asi 120-160 g hladké mouky), rozdrobíme asi čtrvtku droždí, s citem osolíme a uhněteme. Nejpohodlnější je nejdřív vařečkou a pak rukama. S těstem si pořádně hrajte, je potřeba ho mít dokonale spojené. Kdo má robota, je za vodou. Zalijeme trochou olivového oleje a rukama ho vmísíme do těsta.
4
Zp. č. 2: Do mísy si dáme potřebné množství mouky a trochu soli. Dále si připravíme kvásek. To je potřebné množství vody, droždí a malinko cukru. Necháme kvásek na teplém místě asi 15 minut, dokud se nám nenakvasí (to poznáte). Kvásek nalijeme do mouky a uhněteme, nejdřív vařečkou, potom rukama. Kdo má robota, je za vodou. Po uhnětení vmísíme do těsta trochu olivového oleje.
5
Pozn.: Těsto by mělo být vláčné, dobře se natahovat a ne moc lepit. Případnou špatnou konzistenci opravujeme olivovým olejem nebo vodou a moukou (opatrně, i malé množství to změní ;) ).
6
Těsto přikryjeme buď utěrkou nebo - můj osvědčený lepší způsob je vzít potravinářskou folii a do ní udělat pár dírek. Těsto dáme kynout a zrát na chladné místo (v lednici vám povrch ztvrdne, buď ji nastavte na nejmenší chlad nebo dejte těsto do sklepa) minimálně pár hodin. Nejlepší doba je však den až dva. Toto je velmi důležité pro kvalitu těsta. Nedělejte pizzu z nevyzrálého těsta, kynuté pár desítek minut. Mám to ozkoušené a těsto, které zrálo je mnohem, mnohem chutnější.
7
2. Sogu (tomatová omáčka)
8
Vezmeme rajčata (na jednu pizzu vyjde asi 3-8 kusů, záleží na velikosti) a tzv. je spaříme. To znamená, že nařízneme slupku, dáme do horké vody, po pár minutách vytáhneme a položíme je do studené vody a po minutě je začneme loupat. Odstraníme "bubáky" a "tekutý" vnitřek se semínky... Pokud máte doma silný mixér, slupku loupat nemusíte.
9
Nyní si vyndáme rendlík nebo hlubokovu pánev, popř. hrnec, dáme do něj olivový olej a začneme na něm smažit na střední stupeň 2 malé stroužky slaniny (není nutno). Mezitím, co se nám slanina peče, si hodíme do mixéru rajčata, nakrájenou jednu malou cibuli, popř 1/2 střední, 3 stroužky česneku, a koření jako oregano, bazalku, sůl a pepř. Vše dle libosti, nebojte se šetřit, zvlášť oreganem ne. Po dokonalém rozmixování vše vlejeme do hrnce se slaninou a trochu povaříme. Vařit můžeme pár minut i 2 hodiny, čím víc tím líp. Vařte na malý stupeň!
10
3. Pizza
11
Těsto si popř. rozdělíme na části a připavíme si linku, potřebujete hodně prostoru a trochu mouky rozprášené na lince. Těsto nejdřív vytáhneme rukama, stačí ho jenom držet, ono se samo natáhne a posouváním pizzy v rukách tvarujeme protáhlý kulatý, popř. elipsovitý tvar. Pokud se nám pizza zdá málo vláčná, přidáme trochu oliváče. Potom těsto hodíme na linku a natahujeme, prstama nebo rukama, to je jedno, hrajte si s tím, chce to trochu cviku. Válečkem pizzu neuděláte, věřte mi. Po "natáhnutí a rozmáčkání" těsta na 1-2 mm zahneme okraje, uděláme pár dírek např. párátkem a přidáme tomat. Na jednu pizzu vychází asi 1 menší naběračka, je to jedno. Přidáme nastrouhaný sýr (nejlepší je asi parmezán nebo jakýkoli jiný italský sýr), popř. na kolečka nakrájenou mozzarellu. Na pizzu si dejte co chcete, houby, salám, šunku, ananas, tuňáka, je to jen na vás ;). Potom dáme pizzu na pečící papír a na rošt, doprostřed, do rozehřáté trouby na 250°C. Pečeme pár minut, hlídejme. Jakmile se začnou objevovat hnědočerná místa, je na čase pizzu vyndat. Nebojte se zahnědlin, ty nevadí.
12
Pizza hotova.
13
Tento recept vznikl na základě pečení všech různých kombinací, podle různých receptů, apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Špenátová pizza s kozím sýrem

Špenátová pizza s kozím sýrem

Houbová pizza

Houbová pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Dietní Domácí pekárny Oběd Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Droždí Hladká mouka Koření Olivový olej Rajčata Slanina Suroviny na oblohu Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
27
Houbový guláš
Houbový guláš
26
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • Pizza IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact