• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pizza bolognese
Napište svůj komentář k receptu

Pizza bolognese

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza bolognese
Pizza bolognese
Pizza bolognese
Pizza bolognese
Pizza bolognese
Pizza bolognese
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milovníci pizzy by měli vyzkoušet tu boloňskou, která je inspirovaná stejnojmennou omáčkou. Nechybí na ní mleté hovězí maso, pořádná dávka rajčat ani voňavá bazalka. Hotová je jedna dvě a domov vám provoní pravou italskou atmosférou.

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 1
      ks droždí
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 550
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce olivový olej
  • Omáčka
    • 30
      ml olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g hovězí maso mleté
    • 250
      g rajčata oloupaná
    • 10
      ks rajčata cherry
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • 1
      lžička bazalka sušená
    • 1
      hrst piniové oříšky
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta přilévejte postupně vlažnou vodu a snažte se hmotu spojit do soudržné konzistence.

RADA: Mrkněte na video, jak udělat výborné těsto na pizzu

2
Poté těsto dejte na pomoučněný vál a hněťte, dokud nebude pružné, vytvořte bochánek a nechte ho trochu zaprášený moukou a přikrytý utěrkou kynout zhruba dvě hodiny. Poté z těsta vyválejte placku.
3
Na pánvi osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a zhruba po 3 minutách přidejte mleté maso. Orestujete ho a přidejte loupaná rajčata. Vařte zhruba 15 minut. Přidejte sušenou bazalku a celou směsí potřete těsto na pizzu společně s nakrájenými cherry rajčátky. 4. Pečte na 220 °C po dobu 15–20 minut. Když je pizza upečená, posypte ji čerstvou bazalkou, piniovými oříšky a servírujte se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Tip: Pizzu můžete posypat i čerstvou mátou nebo rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza

Pizza

Pizza šneky

Pizza šneky

Pizza těsto z pizzerie

Pizza těsto z pizzerie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hovězí maso Olej Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Rajčata Rajčata oloupaná Sůl Zakysaná smetana

Jak udělat těsto na pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat těsto na pizzu

Poslední sledované recepty

426
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
188
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
153
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a…
111
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
77
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Pizza
Pizza
Pizza - základní těsto
Pizza - základní těsto
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
Pizza čtyř chutí
Pizza čtyř chutí
Pizza chléb po našem
Pizza chléb po našem
Pizza chudobka
Pizza chudobka
  • Recepty.cz
  • Pizza bolognese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact