• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pivní závin
Napište svůj komentář k receptu

Pivní závin

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 15
      lžíce pivo
    • 250
      g ztužený tuk
  • Náplň
    • jablka
    • cukr
    • skořice
    • ořechy
    • strouhanka
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Tuk nastrouháme spojíme s ostatními přísadami v těsto. Vyválíme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a podle chuti sekanými ořechy. Stočíme do závinu, povrch potřeme rozehřátým máslem a upečeme. Před pečením můžeme posypat krystalovým cukrem. Pečeme v hodně horké troubě. Z uvedené dávky jsou 2 menší záviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Pivní chléb s cibulkou

Pivní chléb s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Houska68
    Houska68 | 25. 1. 2019 14:29

    Závin z černého piva už znám a dělám, tak jsem chtěla zkusit ze světlého. Měla jsem radost, že jsem našla tento, pokud je opravdu ten Rosákův. Pamatuji se na to v TV. S těstem se opravdu dobře pracuje. Dělala jsem podle autorky. Příště zkusím podle rad v recenzích přidat více mouky. Kolegyňka říká, že z toho je cítit tuk. A hlavně zkusím podle Silvie Karešové i slanou verzi. Posílám foto, ale z krabičky už bylo ujedeno.... :)

  • hanaha | 4. 11. 2011 17:16

    Mám sice už dost let, ale teprve nedávno jsem začala péci. Pivní štrůdl se mi povedl a moc nám chutnal. Děkuji

  • ILONNAA | 20. 9. 2011 14:08

    je vinikajici delam ho uz dlouho

  • Zdena Praksinová | 10. 1. 2008 13:55

    Výborný! Nesrovnatelně lepší jak z lístového těsta.Dělala jsem jak radila pí.Oumarová.

  • Vepřeková | 9. 1. 2007 21:40

    Na 30 dkg mouky a na celý tuk přidávám asi 1/2 hrnku mouky a dělá se mi to dobře

  • Jaroslava Oumarová | 9. 1. 2007 20:32

    Já dělám pivní závin přesně jako autorka, tento recept kdysi v Receptáři prezentoval Jan Rosák. Podle jeho rady také přiklopím hroudu těsta nahřátým kastrůlkem a za půl hodiny, než si připravím jablka, můžu vyvalovat. Je to rychlé a dobře se s těstem pracuje:-))

  • Di | 9. 1. 2007 19:26

    Já dávám na 500 g mouky, 1/4 l piva a jeden tuk. Tuk strouhám hodně chladný, aby se nepatlal. Suroviny promíchám šlehacími metlami ručního šlehače, aby se spojilo, pak na vále těsto trochu prohnětu, rozválím a složím jako listové. Dám do lednice a ještě několikrát (alespoň 1-2 x) rozválím.Závin dělám nejdříve druhý den - s těstem se pracuje naprosto skvěle - vyválí se z něj tenounká placka. V lednici vydrží i déle, klidně 5 dní. Lze ho dát také do mrazáku.

  • Lubor Hájek | 9. 1. 2007 19:11

    Na 30 dkg mouky dávám jen půlku tuku tj. 12,5 dkg, takhle je to moc patlavé

  • Jana | 28. 7. 2006 19:05

    Pro Sabrinu-jestli ještě po roce nakoukne-mám rovnovážné těsto na závin.Dává se 1 kostka/tj.250g/tvarohu,250g hladké mouky,250g tuku.Já dávám Heru,s máslem mi to přijde moc tučné.Smíchat,udělat těsto,já krájím změklý tuk nožem na kousky.Těsto se dá použít i na šátečky.

  • silvie karešová | 25. 3. 2006 19:41

    Tento recept je dobrý i pro slanou variantu - těsto tence vyválet, potřít kečupem, poklást salámem, sýrem - vším dle chuti, ale v tenké vrstvě, aby se dalo těsto několikrát zavinout. Zkoušela jsem dát do těsta poloviční množství tuku, ale těsto bylo napovrchu tvrdavé.

  • Jitka Malinová | 15. 3. 2006 10:30

    Pro Olču - a zkoušela jste někdy dát sádlo ? Je to taky dobré.

  • olča | 15. 3. 2006 10:17

    Pekla jsem už několikrát, včera jsem dostala na něho opět chuť, ale neměla jsem OMEGU. Tak jsem dala 250 g Hery, 500 g hl.mouky a 1/8 l sv.piva a špetku soli (rada paní Míši z 30.11.04)a byl výborný-takový jemnější. Od teď budu dělat tuto variantu s Herou.

  • Naďa | 6. 8. 2005 11:18

    Vynecháním cukru v náplni lze použít i pro DIABETIKY !!! Podobné těsto dělám již spoustu let, nejen na štrůdl, i na pizzu.Složení: 1/4 kg mouky hladké, 1/8 kg tuku (Hera apod.), 1/8 l piva světlého, špetka soli.Tuk do mouky rozsekat nadrobno (nemám ráda zamaštěné struhadlo), pivem rychle zadělat, žádné dlouhé vypracování těsta, aby tuk moc nezvláčněl. Těsto nechat chvíli odležet, pak vyválet, složit jako listové těsto, rozválet a naplnit: strouhanka,jablka,skořice,rozinky,sekané ořechy,do středu vyrovnat řadu višní nebo švestek (i jiné ovoce),zabalit, na plechu potřít vajíčkem a dát péct do dobře vyhřáté trouby. Muž má rád "prdelky", tak dělám 4 malé šištičky jen na šířku plechu. Pizza: těsto rozprostřít do koláčové formy, náplň podle chuti.

  • Abies Alba | 22. 4. 2005 09:00

    Pro Sabrinu: je tu recept na Františky, je to kynuté těsto a není tam vejce. Zkouším, dám vědět, jak chutnalo.

  • Jana z VM | 13. 4. 2005 13:50

    Člověka móóc potěší, když někoho jiného potěší ...Hlavně, aby to vyšlo a všechno vyzkoušené chutnalo !! Nashle:)))))))))))))

  • Sabrina | 13. 4. 2005 12:45

    Jani - diky moc za recept. Az budu mit cas tak ho hned vyzkousim. A neni tam cukr :-)) ja totiz nesladim. Vase recepty znam a uz jsem podle nich varila a pekla. Jsou super.Ivana a Nada - taky dekuji. uz jsem na to koulkla a taky vyzkousime. zni to moc dobre. az vyzkousim napisi jak to dopadlo a chutnalo. jeste jednou diky. Jste fajn. pa Sabrina

  • Naďa | 13. 4. 2005 11:55

    PRO SABRINU: dala jsem do receptů Kefírové řezy a kefírovou buchtu.Obojí je bez vajec,zkuste,je vazká a chutná.

  • Ivana | 13. 4. 2005 11:24

    Též pro paní Sabrinu: "Kefírová buchta III" je taky bez vajec a naprosto dokolanalá. Z poloviční dávky peču bábovku nebo srnčí hřbet, místo kokosu přidávám drcené ořechy a kandované ovoce.

  • Jana z VM | 13. 4. 2005 10:07

    Sabrino, zapátrám i ve svýcdh receptech, zda nemám nějakou bábovku bez vajec, ale asi těžko. Sama žádnou takovou neznám. Mám však jeden recept na móc dobré rohlíčky - plní se tůznou náplní a jsou ještě lepší, když se uleží: 40 dkg hladké mouky, špetku soli, 1 hera (máslo, resp. jiný tuk) a 1 tekutá šlehačka - večer těsto zpracuju, zabalím do alobalu, dám do chladna a druhý den po kouskách vyvaluju natenko, opravdu tenko, podle talíře vykrojím kolo, rozdělim na 8 dílků, na kraj dílku dám náplň, stočím rohlíček (okraje dovnitř), dám na vymazaný plech, potřu máslem a upeču. Zkuste je taky někdy:))

  • Sabrina | 13. 4. 2005 08:13

    Aleno, jo o Vajahitu uz jsem slysela ale problem je v tom ze ja bydlim v Nemecku a tady ho ani neznaji. Zatim jsem tady zadny vyrobek, ktery by vejce nahrazoval neobjevila. Presto dekuji. pa Sabrina

  • Mila Veselá | 12. 4. 2005 18:50

    Pro Sabrinu. Vajahit -náhrada vajec. Vajahit je k sehnání v každém supermarketu, nejenom ve zdravé výřivě. Dcera má dietu, takže jsem dostala tip od lékařky. Lze tím nahradit vejce v kynutém i tzv. práškovém těstě, jen je třeba přidat trošku víc mléka nebo vody. Mám s tím výborné zkušenosti, na chuti těsta se to vůbec neprojeví.

  • Alena | 12. 4. 2005 14:59

    Prodávají také Vajahit v prodejnách zdravé výživy. Cena asi 40 kč Je to náhražka vajec ale bez cholesteloru, mají také pro bezlepkovou dietu ale to nevím jak se jmenuje. Tak jedině navštívit krámek zdravé výživy a zeptat se. Vajahit prý používají na chalupách, aby nemuseli vozit vejce. Krabička obsahuje asi 20 ks vajec. Doporučuji zeptat se víc zatím nevím

  • Sabrina | 12. 4. 2005 11:45

    Dekuji Vam za tyto rady. sojova mouka, tak o ni jsem jeste nevedela, ale zkusim si ji nekde sehnat. Kucharce dekuji za tento tip. To bych teda vazne necekala. ja vim, Jani, ale nekdy bych chtela treba i babovku anebo kolac vyzkouset a vzdy je tam vejce. ale hledam dale, vsak jenom podle techto stranek varim. A ze tady jsou skvele recepty :-)) Sabrina

  • Jana z VM | 12. 4. 2005 09:45

    Sabrino, na těchto stránkách najdete i jiné záviny, resp. štrúdly, které nemají vejce !!

  • Kuchařka on-line | 12. 4. 2005 09:03

    Sabrino, vejce se dá také nahradit smícháním 1,5 lžíce bramborového škrobu a 100 ml vody.

  • Abies Alba | 12. 4. 2005 08:55

    Kdesi jsem četla, že vejce je možné nahradit sójovou moukou. Ale když zvážíte, že sója je silný alergen, tak nevím, co si vybrat.

  • Sabrina | 12. 4. 2005 08:44

    Pani Vlasto. dekuji za skvely recept. konecne jeden recept na zavin kde se nemusi pridavat vajicko. jsem totiz alergik a bohuzel techto receptu neni mnoho k sehnani. zkusila sem to testo i z celozrne psenicne mouky udelat a taky se povedl. i kdyz se trosku trhal dalo se s nim pracovat. chtela jsem se Vas proto zeptat jako zkusene kucharky. co nahradi vejce v teste? dekuji Sabrina

  • Abies Alba | 23. 3. 2005 09:20

    Taky jsem přidávala mouku, ale stejně nám to nechutnalo ani uležené. Každý má prostě jiné chutě. :-)

  • Pája | 23. 3. 2005 08:23

    Karlo, ale mě se těsto nelepilo, naopak vůbec nešlo zpracovat, bylo tuhé, i když jsem přidala více piva a tuk jsem nechala při pokojové teplotě trochu povolit.

  • Karla | 22. 3. 2005 18:33

    Dělal se mi dobře, přidala jsem trošku mouky navíc a dělám ho pravidelně. Vůbec se mi netrhal, plním jablky, nechám proležet po upečení nejlépe do druhého dne a je výborný. Pájo, když se Vám těsto lepilo již při zpracování, tak jste měla přidat trochu mouky a hned nevyhazovat do koše. To snad každá zkušenější kuchařka zvládne. Ona je mouka někdy sušší někdy vlhčí a proto se každý moučník dělá pokaždé jinak. Když se maže může se také odebrat trochu tuku.

  • Jana z VM | 21. 3. 2005 15:59

    Musím se přidat, bohužel, k těm, kteří nejsou tímto receptem zrovna nadšeni. Ne, že by se mi těsto zrovna úplně potrhalo, ale nebylo to nic tak extra. Znám opravdu lepší těsta na štrúdl...

  • Abies Alba | 21. 3. 2005 09:36

    Pájo, taky se mi nepovedl. Nechápu proč, postupovala jsem podle receptu a nejsem ani nezkušená kuchařka a pekařka. :-) Takže tento recept u nás nezabodoval. Po upečení potrhaného závinu manžel pronesl, že tohle mu opravdu nechutná.

  • Pája | 21. 3. 2005 09:06

    Tak nevím, co jsem udělala špatně, protože tu všichni recept chválíte, ale celé těsto letělo do koše ! Postupovala jsem podle receptu a už od začátku se špatně zpracovávalo, vůbec nešlo vyválet a když jsem ho chtěla zavinout do štrůdlu, celé se potrhalo. Zkrátka vůbec nešlo použít.

  • apos tila | 14. 3. 2005 14:46

    To těsto je skutečně skvělé. 15 lžíc piva je asi 1.5 Dcl. Souhlaím s paní Bauerovou, že těsto je dobré trochu přisolit. Jenom se mi zdá, že ten tuk OMEGA je dost těžce stravitelný a na 30 Dg mouky je ho tam hodně.Nahradila jsem polovinu tuku máslem, které jsem nejdříve vložili chvíli do mrazničky,aby se dobře strouhalo. Dala jsem i více mouky(asi 50Dg) a koláč neměl chybu. Podlé mého názoru e je lépe těsto kolem náplně jenom přehnout t a případně sepnout párátky nežli rulovat jako u klasického strúdlu Tímto postupem vzniknou tři krásné záviny.

  • Pilence | 14. 3. 2005 09:03

    Je opravdu rychly a jednoduchy. A hlavne moc chutny. Pro pany jsem vsak do testa musela pridat trochu cukru, protoze kdyz sladke, tak sladke... ,-) Pile

  • Zdena Loskotová | 8. 3. 2005 18:23

    Závin je prostě mňam, mňam.Už jsem ho pekla je prostě skvělý.Jenom s těsta udělám bochánky a nachám je asi půl hodiny přikrýté kastrůlky odpočinout je to lepší na válení.

  • Zdena Loskotová | 8. 3. 2005 18:09

    Je prostě mňam,mňam,mňam.

  • Dana Bauerová | 30. 12. 2004 12:18

    Do těsta doporučuju přidat špetku soli - není potom tolik "jalové". Tento vynikající recept znám a používám už spoustu let. Těsto lístkuje podstatně lépe než listové těsto.

  • Marcela Vrabcová | 28. 12. 2004 22:29

    Tak jsem to dnes zkusila a musim rict, ze s testem se pracuje opravdu znamenite. Nestvalo me ani pri osme nohavici. :-) (dala jsem 500g tuku, 900g mouky a skoro cele pivo). Prvni dve jsem delala klasicky s jablkama a pekla v horkovzdusne troube na 170°C asi 35 minut. Dalsi jsem naplnila smesi sunky, klobasy, rajcat, cibule, papriky a syra. Prave jsme je ochutnali a jsou vytecne. Priste tu smesi ale musim "vyzdimat" aby mi kolem strudlu nelezela na plechu voda.

  • Milan Joska | 26. 12. 2004 18:30

    Milé ženy, neboť je před oslavou Nového roku, zkuste místo jablky naplnit jak píše paní Míša těsto nastrouhaným salámem, rajským jablíčkem na kolečka a drobně nakrájenou slovenskou paprikou. Toto vše posypte nastouhaným tvrdým sýrem. Sýrem nešetřte, drží hmotu při krájení pohromadě. Pokud toto nakrájíte teplé na stůl, určitě to nestačí ani vychladnout. Hezký rok 2005 .

  • martina | 17. 12. 2004 13:27

    No na to, že nejsem žádná Magdalena Dobromila, tak musím říct, že se mně taky povedl. Je opravdu jednoduchý a moc dobrý!!

  • Míša Dvořáková | 16. 12. 2004 11:37

    No, já jsem nečetla všechny vaše komentáře, tak doufám, že se nebudu opakovat.Hl. mouky dávám 500g, 1/2 piva a 1 ztužený tuk.Těsto je super, ale už jste ho zkoušeli (nebo spíš zkoušely) s makovou nebo ořechovou náplní? Já totiž jablka nerada. A taky jsem to vyzkoušela se sýrem a trvanlivým salámem - je dobré dovnitř nasypat nějaké koření, např. grilovací, sladkou papriku apod. Mějte se!

  • Anna | 6. 12. 2004 12:35

    Evi nemáš vůbec zač:-) hlavní, že chutná ... hezký den

  • Eva | 4. 12. 2004 21:33

    Opravkaaaaaaaaaaaa!!!Dneska se mi napodruhé povedl báječně! Dala jsem mouky dle receptu + asi 5 dkg navíc, ale hlavně vyválela výrazně tenčí těsto = měla jsem dva velké záviny na dva plechy a je to baštaaaaaaaaaaa :-))))

  • Míla Kořínková | 4. 12. 2004 18:39

    Pekla jsem včera, přesně podle receptu a ze dvou šišek je tam už jen patka. S těstem se moc dobře pracuje, jen trošičku jsem ho při vyvalování podsypala,a naplněný dala na pečící papír, v horkovzdušné troubě na prostř. roštu pekla při 175°C asi 25 minut. Pravda je, že víc nám chutnal dnes, kdy těsto jakoby natáhlo vlhkost z jablek... Práci se strouháním jablek si ulehčuji dobrou fintou : rozkrojené jablko zbavené jádřince přiložím řeznou plochou k hrubému struhadlu a strouhám tak dlouho, až mi v dlani zůstane jen čistá slupka, stejně strouhám i do omáček rajčata, odpadne tak spařování, loupání a krájení..,ale to jen na okraj, pivní závin nám chutnal a doporučujeme !!!!

  • Eva | 3. 12. 2004 17:29

    Aha, takže možná tím, že jsem z toho těsta "s víc moukou" udělala záviny jen dva, to bylo "sušší" kvůli silnějšímu těstu..... Počkám, jestli ještě přibudou nějaké další tipy, co jsem zkazila.. :-)Díky Anno za popis :-)E.

  • Anna | 3. 12. 2004 16:45

    Já tento štrúdl dělám z 500g hladké mouky, 2 dcl piva a 250g tuku (omega). Udělám těsto a vyjdou mi vždy tři "šišky". Každé těsto rozválím a posypu ho strouhankou dám jablka nastrouhaná anebo pokrájená na plátky a buď skořicový cukr, vanilkový cukr i obyčejný (můžete dát všechny kdo má rád sladší) dávám i rozinky a namleté ořechy.Potom zabalím a dám na vymazaný plech a peču v předem vyhřáté troubě a když začne maličko hnědnout tak ho vyndám (ne aby zčernal, to už je pozdě:-)).Je to rychlý... dobrou chuť

  • Eva | 3. 12. 2004 16:10

    Tak jsem štrůdl udělala a manžel na to, že je nějaký suchý oproti jinému, co dělávám.. Může za to asi nedodržení množství mouky.. Když jsem dala 300g, tak se mi to moc lepilo, tak jsem mouku přidala... Zkusím jej o víkendu ještě jednou, s přesným množstvím mouky a těsto dám do lednice na delší dobu vychladit, třeba se pak nebude lepit a díky tomu bude těsto vláčnější... Nebo že bych jej v troubě sušila moc dlouho?? Dělala jsem jej na 175 stupnů, nevím jak dlouho v horkovzdušné troubě na prostřední mřížce... Jak jste ho pekly vy, dámy? Někde jsem prostě udělala chybu.. :-)

  • Alice | 30. 11. 2004 19:57

    Pro paní Dostálovou: dávám jako náplň hrušky smíchané s ořechy a sekanými fíky. Plát těsta posypu strouhaným perníkem a pokapu máslem. Moc nám to chutná. Hrušky mohou být i kompotované.

  • Míša | 30. 11. 2004 10:20

    Tento recept používám již léta, ale dávám 500 g hladké mouky, 250 g ztuženého tuku méněprocentního /Hera apod./ a 1/8 l světlého piva. K jablkům přidávám i tvaroh rozmíchaný se žloutkem, popř. tvaroh smíchaný s pudinkovým práškem (různé příchutě) jako samostatnou nápln. Opravdu je to jednoduchá mňamka!

  • Anonym | 22. 11. 2004 19:36

    Dávám tvarohovou náplň se zakysanou smetanou nebo náplň ze sušeného ovoce s fíky, moc dobré

  • Dana | 18. 11. 2004 08:02

    Zkuste udělat závin s odpeckovanými višněmi. Vyválené těsto potřu rozpuštěným máslem, posypu nasucho dozlatova opraženou strouhankou, na to višně, trochu skořice, hrubě mleté vlašské ořechy, cukr a vanilkový cukr. Zabalím, potřu máslem a upeču. Je to moc dobré.

  • Dostálová | 16. 11. 2004 19:08

    Vynikající!! Nejlepší těsto na štrudl, je jako tažený, ale méně pracný. Výborný studený i teplý. Všem doporučuji. Nezkoušel někdo s jinou náplní než s jablky? Jestli má někdo zkušenosti s jinou náplní, podělte se.

  • Hana Janů | 28. 10. 2004 19:30

    Moc dovrý a rychlý

  • Alice | 28. 10. 2004 19:04

    Vynikající, rychlý

  • d. | 27. 10. 2004 17:12

    no bajecny, pro zacinajici kucharku co se nerada vymichava s testem tohle byl uplnej balzam a chutnalo, diky

  • Anonym | 10. 10. 2004 19:15

    Také ho dělám pravidelně, někdy však přidávám více mouky, asi podle toho jak je mouka suchá. Někdy se mi zdá, že z 30 dkg je těsto lepivé tak přidám a je to v pořádku, na chuti to neubere

  • Šárina | 7. 10. 2004 19:37

    Podle téhle kuchařky ho dělám už asi rok, je výborný, letos mám hodně padaných jablek, tak jsem je oloupala, naplátkovala a dala do pytlíků do mrazáku a budu ho dělat celý rok. Loni se mi to osvědčilo. Dělám ho i na Vánoce a do jablek přidám nasekané fíky, datle a ořechy nebo kokos!! Pochoutka.

  • Yvona Daňková | 6. 10. 2004 20:36

    moc nám to chutnalo,příště musím pro rodinu udělat z dvojnásobku,jen se po tom zaprášilo.

  • Alis | 30. 9. 2004 19:02

    Rychlý, nejvíce podobný taženému štrůdlu ze všech štrůdlů co znám a podstatně jednodušší a rychlejší než tažený štrudl

  • Anonym | 25. 8. 2004 23:32

    Výborný!!!!!!!

  • Anonym | 7. 8. 2004 09:37

    S letními jablky moc dobré. Jelikož jsou letní jablka hodně šťavnatá, přidávám do nich trochu pudinkového prášku, pak ořechy a rozinky

  • Luba | 4. 8. 2004 19:13

    Souhlasím s Jančou, výborně se dělá, dávám někdy dovnitř i tvarohovou náplň s ovocem např. malinami

  • Janča | 2. 8. 2004 19:28

    První štrudl, který se mi povedl a měl chuť jako pravý tažený, ale jeho příprava je o moc lehčí. Nemáte paní Vlasto takových jednoduchých receptů více????? Vaší bábovku z vaječného koňaku a bílkový chlebíček jsem již také s velkým úspěchem vyzkoušela

  • Anonym | 24. 6. 2004 21:18

    Výborné, jen se po něm zaprášilo

  • Aťa | 12. 6. 2004 16:12

    Nejlepší štrůdl, který jsem kdy dělala, na jablka nasypu ještě čtvrtkilové balení mražených malin, je to prostě mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Ořechy Pivo Skořice Strouhanka Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Černé trubičky

Černé trubičky

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

85
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
56
Virgin mojito
Virgin mojito
50
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
47
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.
Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.
Pivní vrabci
Pivní vrabci
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivovarské tajemství
Pivovarské tajemství
Pizza
Pizza
Pizza - základní těsto
Pizza - základní těsto
  • Recepty.cz
  • Pivní závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact