• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pivní tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Pivní tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 0,25
      l pivo
    • 250
      g ztužený tuk
  • Posyp
    • mák
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr niva atd.

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, pivo a tuk. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme do čtyř bochánků, které vyvalujeme do velikosti plechu. Na plechu potřeme vejcem a posypeme například strouhanou nivou, makem, či jakýmkoli oblíbeným kořením... Pak teprve těsto nakrájíme na proužky (velikost je libovolná, jak máte rádi) a dáme péct.
2
Z těsta se upečou čtyři plechy, je toho opravdu hodně. A navíc, tyčinky vydrží být měsíc vynikající, jen se nesmí dávat do igelitového pytlíku, aby nenavlhly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové tyčinky s nivou

Bramborové tyčinky s nivou

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní kroupy s čočkou

Pivní kroupy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:55

    V pohodě tyčinky, jen mně u nich nesedělo to vyválení takového množství těsta na čtyři plechy. Tyčinky jsou pak tenké jako papír, osobně mi víc chutnaly silnější.

  • Magda | 31. 5. 2011 09:02

    jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

  • Kateřina Dvořáková | 9. 3. 2009 09:52

    ono se předpokládá, že koření již bude slané. Ale samozřejmě, kdo chce, dosolí si. Jinak těsto se opravdu neslepí, při pečení naběhne do výšky a po stranách se smsrkne, přesně, jak psala Hanička. Není se čeho bát. A i když se náhodou některé k sobě přilepí (třeba když se sesunou při dávání plechu do trouby), jdou v těch spojích v pohodě rozlomit. Jinak recept chválím, je výborný :c)

  • Dáša | 12. 7. 2008 13:42

    Tyčinky jsem právě vytáhla z trouby,jsou dobré ale není nic psané o soli. Zdálo se mi to divné ,takže jsem těsto potřela vejcem,posolila a posypala sezamovým semínkem.

  • gabriela Matějíčková | 21. 3. 2008 14:52

    Dnes jsem udělala a musím říct, že jsou daleko lepší a křupavější a nejsou tolik mastné jako, když je dělám z listového těsta. Nic se neslepilo. Vyzkouším ještě štrůdl.

  • Jana Remková | 17. 3. 2008 14:21

    Děkuji,tak už vím,že se tyčinky neslepí a hned je na Velikonoce vyzkouším! Jana

  • Klára Keselyova | 13. 3. 2008 19:51

    Ďakujem, to som chcela vedieť. Vyskušam.

  • Klára Keselyova | 13. 3. 2008 19:51

    Ďakujem, to som chcela vedieť. Vyskušam.

  • Hanička | 13. 3. 2008 13:39

    Pokud mohu reagovat - těsto se pečením trochu "smrskne", tím pádem se tyčinky neslepí,naopak.

  • Věra z Dc | 13. 3. 2008 10:47

    V jednoduchosti je ta krása, někdy je jednoduchý recept napsán tak složitě, že pak "složitý" recept jednoduše nepochopíme... super recept díky :-)

  • Jana Remková | 13. 3. 2008 08:56

    Děkuji za vysvětlení,ale taky jsem zvědavá,jestli se to neslepí

  • Jarka O. | 13. 3. 2008 06:54

    To je dobrý nápad, těsto je jako na pivní štrůdl:-)) Příležitostně zkusím.

  • Klára Keselyova | 12. 3. 2008 18:56

    Ja si myslím, že je to celkom jasné. Cesto rozdeliť na 4časti, každé vyválkať/asi dosť na tenko, keď to má byť na celý plech/, natrieť rozšlahaným vajcom, posypať a radielkom ˇpokrájať trebárs na tyčinky. Pri pečení sa nezlepia?

  • Jana Remková | 12. 3. 2008 18:00

    Nerozumím tomu.Tak uděláme bochánky a pak je všechny na jednom plechu nějak vyválíme?Prosím o upřesnění,určitě bych to zkusila,ale vůbec mi to není jasné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hladká mouka Mák Pivo Sůl Sýr Niva Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Bramborový ježek
Bramborový ježek
15
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Pivní tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact