• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pivní tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Pivní tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 0,25
      l pivo
    • 250
      g ztužený tuk
  • Posyp
    • mák
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr niva atd.

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, pivo a tuk. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme do čtyř bochánků, které vyvalujeme do velikosti plechu. Na plechu potřeme vejcem a posypeme například strouhanou nivou, makem, či jakýmkoli oblíbeným kořením... Pak teprve těsto nakrájíme na proužky (velikost je libovolná, jak máte rádi) a dáme péct.
2
Z těsta se upečou čtyři plechy, je toho opravdu hodně. A navíc, tyčinky vydrží být měsíc vynikající, jen se nesmí dávat do igelitového pytlíku, aby nenavlhly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové tyčinky s nivou

Bramborové tyčinky s nivou

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní kroupy s čočkou

Pivní kroupy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:55

    V pohodě tyčinky, jen mně u nich nesedělo to vyválení takového množství těsta na čtyři plechy. Tyčinky jsou pak tenké jako papír, osobně mi víc chutnaly silnější.

  • Magda | 31. 5. 2011 09:02

    jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

  • Kateřina Dvořáková | 9. 3. 2009 09:52

    ono se předpokládá, že koření již bude slané. Ale samozřejmě, kdo chce, dosolí si. Jinak těsto se opravdu neslepí, při pečení naběhne do výšky a po stranách se smsrkne, přesně, jak psala Hanička. Není se čeho bát. A i když se náhodou některé k sobě přilepí (třeba když se sesunou při dávání plechu do trouby), jdou v těch spojích v pohodě rozlomit. Jinak recept chválím, je výborný :c)

  • Dáša | 12. 7. 2008 13:42

    Tyčinky jsem právě vytáhla z trouby,jsou dobré ale není nic psané o soli. Zdálo se mi to divné ,takže jsem těsto potřela vejcem,posolila a posypala sezamovým semínkem.

  • gabriela Matějíčková | 21. 3. 2008 14:52

    Dnes jsem udělala a musím říct, že jsou daleko lepší a křupavější a nejsou tolik mastné jako, když je dělám z listového těsta. Nic se neslepilo. Vyzkouším ještě štrůdl.

  • Jana Remková | 17. 3. 2008 14:21

    Děkuji,tak už vím,že se tyčinky neslepí a hned je na Velikonoce vyzkouším! Jana

  • Klára Keselyova | 13. 3. 2008 19:51

    Ďakujem, to som chcela vedieť. Vyskušam.

  • Klára Keselyova | 13. 3. 2008 19:51

    Ďakujem, to som chcela vedieť. Vyskušam.

  • Hanička | 13. 3. 2008 13:39

    Pokud mohu reagovat - těsto se pečením trochu "smrskne", tím pádem se tyčinky neslepí,naopak.

  • Věra z Dc | 13. 3. 2008 10:47

    V jednoduchosti je ta krása, někdy je jednoduchý recept napsán tak složitě, že pak "složitý" recept jednoduše nepochopíme... super recept díky :-)

  • Jana Remková | 13. 3. 2008 08:56

    Děkuji za vysvětlení,ale taky jsem zvědavá,jestli se to neslepí

  • Jarka O. | 13. 3. 2008 06:54

    To je dobrý nápad, těsto je jako na pivní štrůdl:-)) Příležitostně zkusím.

  • Klára Keselyova | 12. 3. 2008 18:56

    Ja si myslím, že je to celkom jasné. Cesto rozdeliť na 4časti, každé vyválkať/asi dosť na tenko, keď to má byť na celý plech/, natrieť rozšlahaným vajcom, posypať a radielkom ˇpokrájať trebárs na tyčinky. Pri pečení sa nezlepia?

  • Jana Remková | 12. 3. 2008 18:00

    Nerozumím tomu.Tak uděláme bochánky a pak je všechny na jednom plechu nějak vyválíme?Prosím o upřesnění,určitě bych to zkusila,ale vůbec mi to není jasné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hladká mouka Mák Pivo Sůl Sýr Niva Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Vepřové kari

Vepřové kari

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Havajská řepa
Havajská řepa
21
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
17
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
16
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
16
Toskánská polévka
Toskánská polévka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Pivní tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact