• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Pivní štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 1
      pivo
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • strouhanka
    • jablka
    • vejce
    • omega
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme tuk, přidáme zbytek surovin. Uděláme těsto, necháme uležet. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme na pomoučeném vále, posypeme všude strouhankou, rozprostřeme po celé placce, nastrouhaná jablka a rukou z nich vymačkáme šťávu, posypeme mletými oříšky, rozinkami, vanilkovým cukrem, skořicí. Já většinou vyválenou placku z těsta položím na starší utěrku. Pak ji vezmu a stočím do šišky, abych ji netočila rukou. Zamáčkneme okraje, potřeme rozšlehaným vejcem. Přendám na plech s papírem. Dám péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pak hotový, vychladlý štrůdl nakrájím a pocukruji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní chléb s cibulkou

Pivní chléb s cibulkou

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 30. 8. 2007 09:13

    Také tuk strouhám, piva dávám jenom půlku láhve a špetku soli. Těsto zpracuji nahrubo hnětacími metlami (patlá se) a pak rychle dopracuji na vále. Nechám odpočívat v lenici a občas rozválím a složím jako listové těsto. odleželé těsto se vyválí velmi dotenka. Náplň dělám tutéž. Štrůdl nemažu vajíčkem, pouze ho před dopečením potřu malinko máslem, aby zčervenal.Výsledek je vynikající.

  • malka | 30. 8. 2007 02:05

    ja tento strudl delam uz temer 10 let, a omegu nerozpoustim, ale strouham jim na struhadle, v hromadce vyhloubim dulek, dam do nej vejce a 2 dcl piva, obsypu moukou a zpracuji - obvykle mam 2 sisky strudlu

  • Anonym | 25. 1. 2006 21:13

    Tento recept sem dala již v roce 2004 paní Vencová.

  • jahe | 25. 1. 2006 19:01

    Dává se jenom 1/2 láhve piva, těsto by bylo strašně řídké.Jinak je toto těsto možno použít i na šátečky nebo plněné rohlíčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Mleté ořechy Omega Pivo Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

137
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
101
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
98
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
81
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
77
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact