• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Pivní štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 1
      pivo
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • strouhanka
    • jablka
    • vejce
    • omega
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme tuk, přidáme zbytek surovin. Uděláme těsto, necháme uležet. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme na pomoučeném vále, posypeme všude strouhankou, rozprostřeme po celé placce, nastrouhaná jablka a rukou z nich vymačkáme šťávu, posypeme mletými oříšky, rozinkami, vanilkovým cukrem, skořicí. Já většinou vyválenou placku z těsta položím na starší utěrku. Pak ji vezmu a stočím do šišky, abych ji netočila rukou. Zamáčkneme okraje, potřeme rozšlehaným vejcem. Přendám na plech s papírem. Dám péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pak hotový, vychladlý štrůdl nakrájím a pocukruji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní chléb s cibulkou

Pivní chléb s cibulkou

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 30. 8. 2007 09:13

    Také tuk strouhám, piva dávám jenom půlku láhve a špetku soli. Těsto zpracuji nahrubo hnětacími metlami (patlá se) a pak rychle dopracuji na vále. Nechám odpočívat v lenici a občas rozválím a složím jako listové těsto. odleželé těsto se vyválí velmi dotenka. Náplň dělám tutéž. Štrůdl nemažu vajíčkem, pouze ho před dopečením potřu malinko máslem, aby zčervenal.Výsledek je vynikající.

  • malka | 30. 8. 2007 02:05

    ja tento strudl delam uz temer 10 let, a omegu nerozpoustim, ale strouham jim na struhadle, v hromadce vyhloubim dulek, dam do nej vejce a 2 dcl piva, obsypu moukou a zpracuji - obvykle mam 2 sisky strudlu

  • Anonym | 25. 1. 2006 21:13

    Tento recept sem dala již v roce 2004 paní Vencová.

  • jahe | 25. 1. 2006 19:01

    Dává se jenom 1/2 láhve piva, těsto by bylo strašně řídké.Jinak je toto těsto možno použít i na šátečky nebo plněné rohlíčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Mleté ořechy Omega Pivo Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
24
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
22
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Pivní štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact