• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek pivo světlé, 10°
    • droždí 3/4 kostky
    • olej - 1x velký panák (frťan)
  • Dále
    • 1
      lžíce mléko
    • bílek
    • hrubá sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový.
2
Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek, olej, žloutek a zbylé pivo. Promícháme a necháme krátce odpočinout, pak vypracujeme těsto, které necháme v teple zhruba 45 minut kynout.
3
Pak těsto rozdělíme na 12 dílů, které vyválíme do trojúhelníků, které svineme, přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem, smíchaným s mlékem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 5-7 minut, pak přepneme na horkovzduch a dopečeme dozlatova. Já pekl v plynové troubě, po 5 minutách jsem troubu prostě zeslabil a dopekl.
4
Rohlíky jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka amanda | 18. 12. 2015 15:18

    moc chutnaly

  • Eva | 23. 8. 2015 17:33

    Vyborne, chutove presne jako v Albertu, jen s tim rozdilem, ze tam je maji rovne, nestocene do podkovy.

  • Andrea | 12. 3. 2015 13:11

    Dneska jsme měli k obědu buřtguláš a k němu jsem upekla pivní rohlíky, bylo to super, chutnaly nám.

  • Ivana | 15. 1. 2015 12:23

    peču je a když náhodou zůstanou do druhého dne tak si je rozpečeme v troubě a jsou jako nové :-))

  • Petra | 19. 11. 2014 20:05

    super recept. Přidala jsem koření na chleba. 8-) Dávám za 1. Levný a chutný a víme co jíme ;-) ;-)

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • Marek | 5. 7. 2014 11:18

    Dělám pdole ládi i další pečivo, viz http://www.receptyladihrusky.cz/recepty/pecivo a super !! :)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:04

    ...o závist? ...čeho? ...někomu prostě chutnají a jinému ne ...já z nich třeba buchtovou chuť necítil, ale taky netvrdím, že jsou to nejlepší rohlíky na světě ;-)

  • danuše | 15. 3. 2014 10:40

    TEN KDO TU TVRDÍ ŽE ROHLIKY NEJSOU DOBRE , TAK AT SI CHODI DO OBCHODU KDE SI KOUPÍ TY CO NA NĚ LIDI NAKYCHAJI TY SVÝ SOPLE CHY CHY JSEM PŘESVĚDČENÁ ŽE SE JEDNÁ O ZÁVIST ROHLIKY JSOU JEDNA BÁSEN JSOU VYNIKAJICÍ JE TO LIDI RUKAMA!!!!!!! :-) :-)) <3

  • Katka | 5. 2. 2014 14:21

    Hruška peče levně, tak asi i tak chutnají. taky jsem zkusila a nám teda chutnaly. Jaký jsou druhý den nevím, protože se snědly hned a čerstvý. A pro ty co si chtějí ochutnat radím, vyzkoušejte a snězte je čerstvé :-* .

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:32

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:30

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....dávám 4+

  • Romča | 2. 2. 2014 06:43

    Rohlíky jsou výborné , těsto jsem dělala v pekárně , chutnají líp než z obchodu , provoní celý byt . Já dala místo oleje , kousek normálního másla , je to pak super chuť , jako loupáčky . Doporučuji , mě se moc povedly , celé rodině chutnaly . Hodnotím 1 :-* :-* <3 ;-)

  • Petr Janásek | 1. 2. 2014 12:46

    Rohlíky podle Hrušky, nestojí za nic, tvrdé, škrábou v krku, typický výrobek z levného obchoďáku. Hodnotím s oběma přivřenýma očima 4+! NIC pro ty co si chtějí na jídle pochutnat.

  • Slámka | 1. 2. 2014 12:11

    Podařilo se,pochutnala si celá rodinka. :-\ Dávám za 2

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá sůl Kmín Mléko Olej Pivo Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Pribináček

Pribináček

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

74
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
68
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
59
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Pivní pečivo
Pivní pečivo
Pivní pomazánka
Pivní pomazánka
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní salát
Pivní salát
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact