• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek pivo světlé, 10°
    • droždí 3/4 kostky
    • olej - 1x velký panák (frťan)
  • Dále
    • 1
      lžíce mléko
    • bílek
    • hrubá sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový.
2
Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek, olej, žloutek a zbylé pivo. Promícháme a necháme krátce odpočinout, pak vypracujeme těsto, které necháme v teple zhruba 45 minut kynout.
3
Pak těsto rozdělíme na 12 dílů, které vyválíme do trojúhelníků, které svineme, přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem, smíchaným s mlékem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 5-7 minut, pak přepneme na horkovzduch a dopečeme dozlatova. Já pekl v plynové troubě, po 5 minutách jsem troubu prostě zeslabil a dopekl.
4
Rohlíky jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka amanda | 18. 12. 2015 15:18

    moc chutnaly

  • Eva | 23. 8. 2015 17:33

    Vyborne, chutove presne jako v Albertu, jen s tim rozdilem, ze tam je maji rovne, nestocene do podkovy.

  • Andrea | 12. 3. 2015 13:11

    Dneska jsme měli k obědu buřtguláš a k němu jsem upekla pivní rohlíky, bylo to super, chutnaly nám.

  • Ivana | 15. 1. 2015 12:23

    peču je a když náhodou zůstanou do druhého dne tak si je rozpečeme v troubě a jsou jako nové :-))

  • Petra | 19. 11. 2014 20:05

    super recept. Přidala jsem koření na chleba. 8-) Dávám za 1. Levný a chutný a víme co jíme ;-) ;-)

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2014 20:58

    Rohlíky nám moc chutnaly. Z těsta jsem udělala 5 bochánků, pak každý vyválela na placku a rozkrojila, jako koláč na 8 dílů, plnila jsem slaninou, sýrem a šunkou. Nejlepší jsou se slaninou a sypané kmínem. Jsou krásně křupavé a druhý den měkoučké. Dávám za 1.

  • Marek | 5. 7. 2014 11:18

    Dělám pdole ládi i další pečivo, viz http://www.receptyladihrusky.cz/recepty/pecivo a super !! :)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:04

    ...o závist? ...čeho? ...někomu prostě chutnají a jinému ne ...já z nich třeba buchtovou chuť necítil, ale taky netvrdím, že jsou to nejlepší rohlíky na světě ;-)

  • danuše | 15. 3. 2014 10:40

    TEN KDO TU TVRDÍ ŽE ROHLIKY NEJSOU DOBRE , TAK AT SI CHODI DO OBCHODU KDE SI KOUPÍ TY CO NA NĚ LIDI NAKYCHAJI TY SVÝ SOPLE CHY CHY JSEM PŘESVĚDČENÁ ŽE SE JEDNÁ O ZÁVIST ROHLIKY JSOU JEDNA BÁSEN JSOU VYNIKAJICÍ JE TO LIDI RUKAMA!!!!!!! :-) :-)) <3

  • Katka | 5. 2. 2014 14:21

    Hruška peče levně, tak asi i tak chutnají. taky jsem zkusila a nám teda chutnaly. Jaký jsou druhý den nevím, protože se snědly hned a čerstvý. A pro ty co si chtějí ochutnat radím, vyzkoušejte a snězte je čerstvé :-* .

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:32

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....

  • Mar.jan.ka | 5. 2. 2014 12:30

    Mě rohlíky podle tohoto receptu nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, ale tyto rohlíky mají takovou "buchtovou " chuť. Prostě to není rohlík. Horký byl křupavý a jedlý, ale chuťově nic moc...Jakmile rohlíky vychladly, byly okamžitě gumové...hledala jsem všude na internetu recepty na rohlíky , ale není to ono...Myslím, že v pekárnách se pečou z hladké mouky, nedává se tam olej ani mléko...Nevím, prostě to není ono....dávám 4+

  • Romča | 2. 2. 2014 06:43

    Rohlíky jsou výborné , těsto jsem dělala v pekárně , chutnají líp než z obchodu , provoní celý byt . Já dala místo oleje , kousek normálního másla , je to pak super chuť , jako loupáčky . Doporučuji , mě se moc povedly , celé rodině chutnaly . Hodnotím 1 :-* :-* <3 ;-)

  • Petr Janásek | 1. 2. 2014 12:46

    Rohlíky podle Hrušky, nestojí za nic, tvrdé, škrábou v krku, typický výrobek z levného obchoďáku. Hodnotím s oběma přivřenýma očima 4+! NIC pro ty co si chtějí na jídle pochutnat.

  • Slámka | 1. 2. 2014 12:11

    Podařilo se,pochutnala si celá rodinka. :-\ Dávám za 2

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá sůl Kmín Mléko Olej Pivo Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

44
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
20
Veganská zelňačka
Veganská zelňačka
17
Tvarohovo jahodové knedlíky
Tvarohovo jahodové…

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Zdeněk Troška by měl radost: Náhodné setkání bývalých dětských hvězd z komedie Bota jménem Melichar!

Zdeněk Troška by měl radost: Náhodné setkání bývalých dětských hvězd z komedie Bota jménem Melichar!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Pivní pečivo
Pivní pečivo
Pivní pomazánka
Pivní pomazánka
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní salát
Pivní salát
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
Pivní sýr
  • Recepty.cz
  • Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact