Láďa Hruška dělá pivní rohlíky takto - Ohřejeme si jen část z piva, které máme již připravené v hrnku. V ohřátém tošku poté rozpustíme droždí a necháme chvíli kynout. Mouku osolíme a nasypeme do mísy. Uděláme důlek a nalejeme do něj ohřáté pivo s kváskem. Přilijeme zbytek piva, olej a žloutek. Vše zpracujeme v těsto a to pak necháme na teplém místě cca 40 minut kynout.
2
Vykynuté těsto si pak na vále rozdlíme na dvanáct částí. Z každé části nějprve tvarujeme jakési bochánky, které pak rozválíme na placky. Placky jednoduše srolujeme do tvaru rohlíků.
3
Smícháme si v hrníčku mléko s bílkem a solí. Rohlíky máme připravené na plechu a tímto je potřeme. Ještě je nakonec posypeme kmínem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme do zlatova.