lžíce
solamyl (bramborový škrob)
nebo bramborové moučky
3
lžíce
hladká mouka
2
lžíce
sojová omáčka
2
lžíce
hořčice plnotučná
1
dl
pivo
Postup přípravy receptu
1
Vykoštěná stehna nakrájíme zhruba na 4 větší kousky (každé) a ty pak naložíme do těstíčka, jehož ingredience jsme si předem všechny smíchali (najednou) a vymixovali do hladka. Použijeme na naložení misku s víčkem a dáme do lednice uležet. Zhruba po 12 hodinách usmažit na kvalitním oleji nebo sádle.
2
Pokud uskladníme v lednici, můžeme si jich udělat víc a pomalu odebírat a smažit. V těstíčku a v chladnu vydrží cca 3 dny.
3
Podáváme s grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem s čerstou bagetkou.