Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí,, přidáme cukr a trochu vlažného piva, vejce, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
2
Pak přidáme sůl, zbytek piva a vlažný tuk, vymícháme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou vykynout.
3
Pak na pomoučněném vále prohněteme, rozdělíme na kousky, vyválíme tenkéválečky, ze kterých vytvoříme praclíky, housky... . Hotové kousky dáváme na plech s pečícím papírem, necháme ještě chvilku kynout, potřeme rozšlehaným vejcem rozmíchaným s pivem, posypeme dle chuti semínky, mákem, solí...
4
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova.
5
Podáváme jako chuťovku nebo k pomazánkám, uzenině...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
E.M.
|18. 2. 2016 12:09
Dělala jsem mini preclíčky a bylo jich celkem dost, takže se skoro na všechny maškary dostalo a chutnaly jim. S těstem se pracovalo moc dobře, děkuji za recept.
Janka
|9. 4. 2014 11:46
Určitě vyzkouším,uz se na to těším. :-* :-* :-* 8-) 8-)
fikus
|9. 12. 2013 19:50
dik za recept, planuju to vyzkouset.
pobavil me komentar nize, ze rohlicky nebyly pivem ani citit :-)
tak to ho tam musim dat vic, ja chci rohlicky s pivni prichuti.
Petra
|13. 10. 2013 18:51
Vyzkoušela jsem preclíky včera k večerní partičce karet. Bylo to milé a dobré pohoštění, děkuji, určitě nebyly naposledy.
Bucalka
|5. 5. 2013 18:55
:-) Vynikající :-)
Fronková
|27. 4. 2013 12:21
Sypala jsem je hrubozrnou solí a mákem. Moc dobré a po pivu nejsou vůbec cítit, s těstem se dělá dobře a houstičky kynuly před očima, doporučuji.
Bobík
|23. 2. 2013 20:32
Dělali jsme je s macíkem, byly dobrý a byla to prča :-D
Andrea
|17. 2. 2012 08:51
Moje babička dělávala pivní uzle. Zkoušela jsem včera z těsta dělat preclíky, měla jsem jich asi padesát a největší práci mi dalo je umotat, někdy se mi zamotaly i ruce, ale nevzdala jsem se. Příště zkusím i housky, když preclíky byly tak dobrý.