• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pivní pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Pivní pečivo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka prosátá
    • 200
      g polohrubá mouka prosátá
    • 4
      g sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 225
      ml pivo teplé
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce sádlo změklého
  • Dokončení
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      ks bílek
    • 1
      špetka hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí.
2
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr.
3
Zalijeme teplým pivem a necháme pár minut stát.
4
Přidáme žloutek a změklé sádlo. Vše zpracujeme na hladké, pružné těsto.
5
Necháme zakryté kynout 60 minut.
6
Po vykynutí ještě jednou těsto zpracujeme a rozdělíme na osm částí.
7
Z každé části vyválíme třeba váleček a upleteme housku, nebo jej vyválíme na plát a srolujeme do rohlíku, nebo jen uděláme bulku. Jak se komu zachce.
8
Vyskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté ještě alespoň 30 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 220°C.
9
Po 30 minutách potřeme těsto bílkem a posypeme kmínem a hrubou solí.
10
Posypat samozřejmě můžeme i jiným kořením či dochucovadly, podle chuti ;)
11
Vložíme do trouby a stáhneme ji na 200°C.
12
Pečeme 20 minut, do zezlátnutí.
13
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Hrubá sůl Kmín Pivo Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sušené droždí Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Broskvový dort

Broskvový dort

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Listové šátečky

Listové šátečky

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

56
Tykvový kompot
Tykvový kompot
56
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
54
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Pivní marináda na grilování
Pivní marináda na grilování
Pivní marinované špízy
Pivní marinované špízy
Pivní palačinky
Pivní palačinky
Pivní pomazánka
Pivní pomazánka
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní preclíky, housky, rohlíky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
  • Recepty.cz
  • Pivní pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact