Pivo s vodou nalijeme do mísy, spolu s vejci, moukou, Podravkou a práškem do pečiva vymícháme hladké řidší těsto, které rozléváme naběračkou na pánev s trochou rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova tenké palačinky.
2
*Pivní palačinky se většinou plní naslano, ale ani sladká verze není vůbec špatná (bez Podravky!).
3
*Použít můžeme klidně jen pivo, nemusíme ředit vodou.
4
*Pivní palačinky nejsou tak tučné, nesají tolik tuku.
5
*Při smažení alkohol vyprchá, lze podávat i dětem.
Jako náplň sem použil tento recept http://www.recepty.cz/recept/babiccino-zeli-na-patek-6084 do kterého sem navíc přidal párek a výsledek byl hodně dobrý.
Holasová M.
|22. 5. 2012 14:11
Palačinky jsem natírala směsí z mleté plece, takovou jako se dává na špagety a byl to výborný oběd. Na sladko by se daly taky sníst, ale k té masové se hodily výborně a tuku opravdu tolik nesákly, děkuji za recept. :-)
Plnila jsem masovou směsí a byly fantastické, děkuji za výborný recept.
SIRENA
|26. 7. 2011 22:14
VYBORNE, DEKUJI VAM <:-)
Kamila Ziková
|28. 5. 2011 15:01
Chystala jsem se na ně už minulý týden, to mi nevyšlo a tak přišly na řadu dnes. Spolu s houbovou směsí nemá jídlo chybičku, tleskám O:-) ;-) .
Iva Smutná
|23. 5. 2011 10:34
moc dobré
Jitka
|19. 5. 2011 19:10
Musím pochválit :-P <:-) , palačinky jsem dělala k večeři se špenátovou náplní a byli velice jedlé. Pivo z nich není na chuť vůbec cítit. Vyzkoušela jsem i čistě pivní a řekla bych, že jsou takové jemně chlebové. Výborný recept <3 !
Di
|16. 5. 2011 06:01
Pivo se dá přidat i do palačinkového těsta s mlékem, zvláště když je pak plníme naslano.