Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, pepř, osolíme a přidáme dle chuti majoránku, libeček nebo jiné bylinky. Osušená kuřecí stehna po všech stranách potřeme vzniklou omáčkou a necháme asi 24 hodin uležet.
2
Druhý den nahrubo nakrájíme cibuli a vyložíme s ní polovinou másla vymazaný pekáček. Na tuhle vrstvu cibule poklademe kuřecí stehna a poklademe zbylou částí másla. Zbylou omáčku vytřeme do pekáčku. Podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme za častého polévání výpekem asi 45-50 minut při 200-210 °C, dle velikosti masa. Dle potřeby podléváme zbylým pivem. Po dopečení maso vyjmeme a zahustíme moukou, nebo granulovanou tmavou jíškou. Po opětovném prohřátí masa podáváme z vařeným bramborem nebo rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Uljana Kurivčáková
|31. 3. 2007 13:49
já jsem to take zkusila, a nebyla jsem z toho moc nadšena, sice to bylo dobre, ale na bežný jidelniček to určitě nezařadím...taková divoko-divna chut.
Micí
|19. 2. 2006 09:45
Moc dobre, udelala jsem to na Stepana rodicum. Misto bylinek jsem dala provensalske koreni a i nas tatik sefkuchar si moc pochutnal
Adelka
|19. 12. 2005 01:24
Urcite vyzkousim dik za skvely tip
Zdena z JM
|30. 11. 2005 10:52
Je to vynikající recept.Není potřeba dávat máslo,ani zahušťovat.Je to dietnější.
Lubor
|4. 11. 2005 20:44
Výborné
Marcela Vrabcová
|3. 11. 2005 11:19
Diky za skvely recept. Opravdu vyborne. Stavu jsem nestihla zahustit, ale ani to moc nevadilo. Moc jsme si pochutnali, priste udelam jako prilohu knedlik.