Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka - nerozvařit! S čočkou uděláme to samé. Po uvaření scedíme.
2
Slaninu pokrájíme nadrobno a necháme nasucho vyškvařit. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nastrouhaný česnek a orestujeme. Zalijeme pivem, směs varem zredukujeme a pak smícháme s čočkou a kroupami, dochutíme solí, pepřem.
3
Podáváme teplé, dozdobit můžeme posekanou petrželkou.
Nemá to být z čeho přeplácané. Tolik ingrediencí tam není. Slanina se výborně hodí k žampionům a česnek podtrhne a zvýrazní mdlost luštěninové kaše. Pivo tam není vůbec cítit. Chápu, že to nemusí někomu chutnat, ale nám to chutnalo opravdu skvěle. Takové staročeské jídlo výborně se hodící k tomuto masopustovému období. Komu nedělají problém ingredience, tomu vřele doporučuji.
Jarmila Laštůvková
|10. 8. 2012 16:06
Moc jsme si pochutnali, jen je příště musím udělat z více krup a čočky :-)
Dělala jsem o víkendu, moc mi to chutnalo, hlavně druhý den po rozležení. Jen kdyby to tak nenadýmalo... Díky za recept. Zdravím. Ivana
kristina
|30. 1. 2012 13:12
dneska mame temer pivni den, k veceri jsem predpekla burty na pivu a k obedu udelala pivni kroupy s cockou. je to fakt vyborny, slaninu jsem pridala rovnou a strouzek cesneku jeste pred servirovanim, nikdo, ani manzel nepoznal ze je v kroupach pivo
Libuška
|28. 1. 2012 09:36
Je to chuťově přeplácané. Nikomu to bohužel nejelo :-(
Tak jsem to dnes udělala k večeři a je to dobré. Snese to klidně víc slaniny, žampiónů i česneku. Ale to záleží na chuti každého. Ta kombinace je bezva nápad.