Plátky masa ze stran nakrojíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, ochutíme kořením a vložíme do pečícího sáčku na pokrájenou malou cibuli. Do pečícího sáčku nalijeme pivo, přidáme pokrájenou slaninu, sáček uzavřeme a dáme na plech (pekáč). V sáčku uděláme jehlou dvě dírky, které nám budou odvádět přebytečnou páru. Pečeme v předehřáté troubě cca hodinu, v sáčku by měl zůstat sos na přelití masa.
2
K pivní krkovičce podáváme bramborové noky nebo knedlík, případně vařené brambory.
3
**Bramborové noky:** 600 g strouhaných vařených brambor, 1 vejce, sůl, cca 300 g hrubé mouky. Z těsta vyválet válečky, nakrájet na noky a ihned házet do vroucí vody. Po vyplavání vařit cca 2-3 minuty, pak scedit a ihned podávat k masu.