Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli.
2
V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem.
3
Vejce vyšleháme, společně se zakysanou smetanou. Toto smícháme se směsí z rendlíčku, s kakaovým máslem s pivem.
4
Důkladně promícháme a přidáme k mouce. Uhněteme těsto, prošleháme šlehačem a vylijeme do formy.
5
Láďa Hruška uvedl jako dobu pečení hodinu a čtvrt při teplotě 170°C.
6
Až se dort upeče a než nám vychladne, připravíme si mezitím jednoduše polevu. Nejprve velmi mírně, svaříme smetanu, tu pak odstavíme a vmícháme do ní máslo a čokoládu rozlámanou na menší kousky. Vyčkáme až se vše rozpustí a pak jen utřeme do hladka.