• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pivní chléb s cibulkou
Napište svůj komentář k receptu

Pivní chléb s cibulkou

autor: nuteverka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pivní chléb s cibulkou
Pivní chléb s cibulkou
Pivní chléb s cibulkou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka chlebová
    • 3
      dl pivo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      hrst sušená cibule
  • Kvásek
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      dl vlažná voda
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozdrobíme ve vlažné vodě, přidáme cukr (na vše používám třtinový), mouku a uděláme kvásek a necháme nakynout.
2
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Nastrouhané brambory smícháme s pivem (aby nebyla hmota studená). Do misky si připravíme mouku, přidáme sůl, ocet, kmín, brambory s pivem, cibulku a kvásek.
3
Necháme v teple kynout (minimálně 4 hodiny, doporučuji klidně nechat kynout přes noc).
4
Po vykynutí vytvarujeme tvar jaký chceme, dáme na pomoučen plech a necháme ještě hodinku kynout.
5
Chleba pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut, poté zmírníme teplotu na 180°C a pečeme cca 1 hodinu
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kapustičky s červenou cibulkou

Pečené kapustičky s červenou cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nuteverka | 3. 8. 2012 13:09

    Ano, je pravda že je řidší... Pčidám i další receptík na klasický chléb

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 6. 2012 13:48

    Dělala jsem přesně podle receptu, ale těsto bylo docela řídké, na plechu nedrželo tvar. Tak jsem ho nalila do formy, fungovalo to, chleba byl dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Hladká mouka Hnědý cukr Ocet Pivo Sůl Sušená cibule Vařené brambory Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

182
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
29
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
26
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
19
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Půvabná dcera Belohorcové a Hájka: První slova o rozchodu rodičů

Půvabná dcera Belohorcové a Hájka: První slova o rozchodu rodičů

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Pivní bramborová polévka
Pivní bramborová polévka
Pivní bůček
Pivní bůček
Pivní guláš II.
Pivní guláš II.
Pivní krkovička z pečícího sáčku
Pivní krkovička z pečícího sáčku
Pivní kroupy s čočkou
Pivní kroupy s čočkou
Pivní kuřecí prsa
Pivní kuřecí prsa
  • Recepty.cz
  • Pivní chléb s cibulkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact