Báječná a zdravá pochoutka inspirovaná kuchyní Blízkého východu. Tak by se dal nazvat pita chléb plněný salátovými listy, plátky avokáda, cibulí a směsí cizrny a špenátu. Nechybí ani lístky koriandru a jogurtový dip na ochucení.
Šalotku pokrájejte na kolečka a zpěňte na pánvi na troše oleje. Přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Cizrnu slijte a vsypte do pánve, asi 3 minuty restujte. Přidejte špenát a nechte listy zavadnout. Dochuťte solí.
Jogurt smíchejte s kari. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenké klínky. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vykrojte ze slupky lžící a pokrájejte ji na plátky. Salát operte a dobře osušte. Pity rozkrojte a otevřete jako kapsu.
3
Pity vymažte ochuceným jogurtem, vyložte listy salátu, naplňte cizrnovou směsí, přidejte kousky cibule a plátky avokáda. Každou porci ještě zasypte lístky koriandru. Během jídla si ještě přidejte jogurtový dip.